9 Temmuz 2012 Pazartesi

The Mane Event - Shelly Laurenston


Kitap Adı: The Mane Event 
Yazar Adı: Shelly Laurenston
Türü: Fantastik, Romantik, Erotik
Yayınevi: Kensington
Seri Adı: Pride
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 7 + 1 Ek Kitap
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 391
Çıkış Tarihi: 2007


Kitaba ikinci hikaye hatrına dört veriyorum aslında. İlk hikayede ki kahramanlarımız, pardon erkek kahramanımız kızımızın üstünden düşmediği için sıkıldım. Resmen bir aksiyon olsun artık diye düşündüğümü hatırlar gibiyim. Ki bu benim durumumda oldukça nadirdir. Çoğu zaman fazla aksiyondan boğulup giderim. Sözün özü ilkinde dikişi tutturamayan pek sevgili yazarımız, ikinci hikayeyi nasıl bitirdiğimi bana hissettirmedi bile.

Yazarın tarzına az buçuk Dragon Kin serisinden - yazar G.A. Aiken adı altında da kitap yazmakta - biliyordum ama kabul edersiniz ki arada "zaman" farkı var. Ama bu yeri geldimi güzel espriler patlatmasına veya kahkahalar attıran sahneler yazmasıan engel olmamış. Tabii, kahkaha attıran sahneler ikincisine kısmetti.

Öncelikle bu aralar şekil değiştirenlerden gidiyorum, hayrolsun diyerek biraz kitabı analiz edelim. Hikayeye göre sadece insanlar ve şekil değiştiriciler var. Aslan, kaplan, leopar, jaguar, çakal, ayı, kutup ayısı vs bu liste uzar gider. Ama bizim ilgimizi üzerine toplayanlar Aslanlar. Çoğu kitapta geçenenin aksine hiyerarşiyi kadınlar oluşturmakta aynı zamanda. Ne kadar kurtlarda bu durum erkekteyse, çakal ve aslanların grubunu kadınlar yönetmekte. Erkekleri tamamen üreme amaçlı kullanıyorlar. Klanlar arası onları değiş tokuş bile yapabiliyorlar yani, o derece! Topluma adapte oldukları halde gerçek kimlikleri bilinmemekte.

İlk hikayemizde Aslanların Llewellyn Klanının sahibesinin kardeşinin hikayesi. Çocuk gençken cadoloz dört abladan kaçıp soluğu askeriyede almış. 14'ünde de zaten hayatanın aşkı taşınıp giderken kalbinide bir çok parçaya bölmüş. Yıllar sonra tam da askeriyeden ayrılıp, normal hayatına başladığı günün ertesi bir cinayet soruşturmasının ortasında kalıyor. Klanından üreyen erkeklerden biri öldürülmüş. Ve araştırmayı ise kalbini çalan kadın yönetmekte. E tabii, kadının eski halinden pek eser kalmasa da Mace karşısından bulduğu görüntüyle gayet mutlu. Öyle ki kafasında bu iş çoktan bitti. Dez artık onun. Dediğini yaptırdığı sürece karşısına çıkan bir kaç zorluğun lafı mı olur ama değil mi?

İkinci hikayemizde ise ilk kitapta kurtardığımız üreyen erkeklerden biri olan Brendon anlatılıyor. Kendisi diğer üreyen erkeklerin - ayy tekrarlamak zorunda kaldıkça tuhaf hissediyorum ama başka açıklama gelmiyor aklıma durumları için. :D - aksine klana bir anlaşmayla bağlı. O da sadece iki çocuğunu kapsıyor. Onları düzenli olarak gördüğü ve güvenli oldukları sürece sorun yok. Evet, bu arkadaşımız en küçük kardeşinden haber alamayınca, en son görüldüğü yer olan çakalların kulüplerinden birine gidiyor. Başı belaya girip bir aslan grubu tarafından feci tartaklanıp Mace'in eşi Dez tarafından kurtuluyor. 

Bu olayın sonrasında hastanelik olan oğlanımıza ise ilk gördüğü andan beri çekildiği bir kurt kız refakatçilik ediyor. Hastanede saldırıya uğrayıncada teyzesinin evine getirip ateşinin geçmesini bekliyorlar. Tabii, bu ateşin şekil değiştiricileri deyim yerindeyse azdırdığını eklemeden geçemeyeceğim. İş böyle olunca kızımız Ronnie'nin işi pek zorlaşıyor. Hadi adamdan kurtuldu diyelim, kaldığı otelin sahibi olan birinden kaçmak pekte zor oluyor biliyor musunuz? Hele ki kafaya ona sahip olmayı takmışsa. Ama söz konusu Beta Dişi Kurt olan Ronnie'yse düşüşünün o kadar kolay olmayacağına emin olabilirsiniz...

Değerlendirme;




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...