22 Ekim 2013 Salı

Truth - Aleatha Romig








Kitap Adı: Truth
Yazar Adı: Aleatha Romig
Türü: Gerilim, Günümüz Aşk, Dram
Yayınevi: Self-Publisher
Seri Adı: Consequences
Seri Sıralaması: 2
Toplam Kitap Sayısı: 3
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 468
Çıkış Tarihi: Ekim 2012
Değerlendirme: 4 / 5




Bu kitap bir devam kitabıdır ve öncelikle Consequences özetini okumak durumundasınız.

Birinci kitabı Claire'in hapishaneye girişiyle bitirmiştik. Truth ise 14 ay sonrasıyla başlıyor. Claire'in avukatından kız için af talep etmesi için gizlice biri 100.000 $ veriyor. Avukat da şansını deniyor ve o dönem ciddi derecede kanseri olan emekli olacak Vali sırf Tony'den hoşlanmadığı için son görevi olan 10 af dosyasına Claire'ide ekliyor. Ama bunu kimsenin bilgisi olmadan yaptığından Claire hapisten çıkana kadar kimsenin haberi olmayacak.

Tabii af olayını duyan kızımız şaşırsa da kağıtları hemen imzalıyor. Avukatı kimse duymadan onu hızlıca şehirden çıkarma çabasında. Claire kimi arasam, yardım istesem diye düşünürken hapisteyken irtibata geçtiği vefat etmiş eski sevgilisinin nişanlısını arayıp hapisten çıktığını söylüyor. Kızda ona hemen bi uçak ayarlıyor. Tabii, bu şüpheli gelen davranışın gerekçelerini üçüncü kitapta görebiliyoruz ancak.

Kızımız tam uçağa girecekken görevliler tarafından durdurulup biletinin iptal olduğunu söylüyor ve Claire Tony onu tekrar pençeleri arasına alacak diye oracıkta stresten bayılıyor. Kendine gelince Amber'in - hani eski sevgilinin nişanlısı - ona özel bir jet ayarladığını öğrenir.

Claire bundan sonra San Fransisco'da Amber'in evinde kalacaktır. 2 hafta basından ve Tony'nin bilgisi olmadan tekrar özgürlüğünü alan kızımız Tony'nin öğrenmesinin 24 saat sonra onunla telefonda konuşurken bulur kendisini. Kızın peşine dedektif salmış, ilk iş de numarasını bulmuş.

Bu sırada Amber'in erkek kardeşi Harry ise kızımıza hayatını yoluna sokmasında oldukça yardımcı oluyor. Ama salıverilmesinin basına sızması her gittikleri yerde fotoğrafların çekilmesine ve spekülasyonlara sebep oluyor.

Claire aynı zamanda Tony'nin en yakın arkadaşlarından birinin eşiyle de ondan gizli hala görüşmekte. Tony'nin peşine dedektif taktığınıda onun sayesinde öğreniyor. Teksas'ta buluşmak için sözleşiyorlar. Tony bu arada onu tekrar arıyor. San Diego'dan döndüğünde buluşacaklarını, yeri, saati ve giyeceği elbiselerin ona gönderildiğini haber verip konuşmayı sonlandırıyor. Kızımızda itiraz etmiyor. Çünkü er ya da geç görüşecekler.

San Diego'ya gidip otele kaydoluyor ve orada kalmış gibi görünsün diye oteli azıcık dağıtıp hızlıca oradan çıkıp sürmeye devam ediyor. Dedektiften böylece kurtulduğu gibi Teksas'ta Courtney - Tony'nin yakın arkadaşlarından birinin karısı - ile ufak bir tatil yapıyorlar. Dört gün sonunda Claire tekrar o ötele dönüyor, dedektifle aynı asansörde odalarına çıkıyor. Adam dört gündür kıza ulaşamadığı için oldukça gergin durumda. Tony'de bilgi olmadığı için sıkıştırıyor adamı.

Bizim kızımızda giyiniyor güzel bir şekilde ve otelin barına iniyor. Dedektifimizde peşinden. Kızımız adamı tuzağa düşürüyor. Adamın ona içki ısmarlaması hatta yanında oturup onunla konuşması, üstüne üstlük bunu flört edermiş gibi yapması iş etiğine aykırı bir durum. Kızımızda birini ayarlamış fotoğraflarını çekmesi için. Son dört günki yokluğundan Tony'e bahsetmemesini istiyor yoksa bu resimler doğruca Tony'e gidecek ve biri işinden olacaktır. Adam el mecbur bunu kabul ediyor.

Kızımız Tony'den uzak kalınca bağımsızlığını test edesi gelmiş. Tony'nin ona gönderdiği elbise, çanta, ayakkabı setini iade ediyor. Son dakikada gidecekleri restoranı değiştiriyor mu? Maksat toplumda olursak adam bana bir şey yapmaz. Ama söz konusu Tony değil mi? Ayarladığı mekanı boşalttırıyor. Kızımız bu durumu çakınca zaten iş işten geçmiş oluyor. Tony'nin buluşma sebebide onu geri istemesi! Peşine dedektif salmasına bahanesi de böyle çaresiz bir havada "Hapisten çıktığını öğrenip yıllardır ilk defa nerede olduğunu bilmeyince çıldıracak gibi oldum!" demesi.

Kızımızın hala Tony'e karşı birşeyler hissettiğini, intikam duygusunu unuttuğunu söylemiş miydim? Buna kanıt ise eve döndüğünde gece gördüğü erotik rüyalar olsa gerek. Ertesi gün Tony'i kaldığı evin kapısında görünce kızımız şaşırıyor. Harry ile ilişkileri bir süredir arkadaşlığın ötesine gidiyordu ve kapıyı onu bekleyerek açmıştı. Tabii yüzündeki gülümsemenin bir anda onu görünce solduğunu gören Tony bozulsa da çaktırmıyor. Oraya dün kızın yemekte bahsettiği Tony'nin asıl kimliği olan Anton Rawls olayı hakkında konuşmaya gelmiş. Claire ona hapishanede adına gelen kutudan bahsetmişti Tony'nin gönderdiğini sanarak. Tony'nin şaşırmasıyla gerçek ortaya çıkmıştı.

Tony şimdi de belgelerin nerede olduğunu sorgulamak için gelmiş. Claire'de okuduktan sonra resimleri alıp herşeyi yaktığını söylüyor. Bu habere Tony seviniyor tabii. Geçmişine dair bir şey bulunmasını isteseydi adını değiştirmezdi adam zaten.

Tony'nin gidişiyle önceki geceyi uykusuz geçiren Claire'imiz kanepede sızıp kalıyor. Sonra rüyasında Tony'nin onu yatağa götürdüğünü, bir kaç kere olacaklardan emin olup olmadığını sorduğunu ve beraber olduklarını görüyor. Uyandığında giyinik olması tabii gerçekliğine dair ufacık bir şüphesini yok ediyor. O gün giydiği elbiseleri yerde bulması ve banyo yaparken vücudunun hassas olması kıza hiç ipucu sağlamıyor. Nasıl bir saflıksa artık bu.

Tony'den kaçışın olmadığını anlayan Claire aklında bir plan yapıp yıllar önce kazasına neden olan makaleyi yazan arkadaşıyla konuşup hikayesini yazmasını istediğini söyler. İki hafta sonra onunla San Diego'da bir otelde buluşur. Bunu duyan Tony tamamen küplere binmiştir ve ilk iş uçağa atlayıp oraya gider. Odaya girmek için gazetecinin gitmesini bekler. Claire ile tartışma yaşarlar. Kız eğer onu, yakınlarını tehdit ederse bu hikayeyi piyasaya vermekle tehdit ediyordur. Tony'de bu hikayenin bir şey olmadan yayınlanmaması şartıyla bunu kabul eder. Giderken de Claire'e büyük annesinin inci kolyesini bırakıp gider.

Kızımız Tony'den önceki hayatına dair tek kalan ve diğer eşyalarıyla beraber satılmış olduğunu sandığı bu mücevheri görünce ağlama krizine girip, sızıp kalır. Tony geldiğinde onu arayan Harry, gittiğinde ona haber vermesini söylemişti ama kızımız ağlayarak sızınca unuttuğundan gecenin üç buçuğunda kapısında otel çalışanı ile Harry'i polis görevlisi eşliğinde bulur. Herkese bir sorun olmadığını söylerek yoluna gönderdikten sonra Harry ile bir süre konuşurlar. Salak Claire Tony gibi bir adam hala hayatınuın köşesinde berisinde gezerken Harry'i yatağına alır.

Ertesi gün tekrar Meredith - gazeteci olan - ile görüştükten sonra hapisten çıktığından beri Tony'nin asıl geçmişine dair yaptığı araştırmalardan çıkardığı ismi Harry ile görmeye gider. Bu adam Tony'nin ailesinin komşusudur ve olaydan bir süre sonra tanık raporunu değiştirmesi Claire'in ilgisini çeker. Yalnız oraya giderek sadece Tony'nin bir bayanı yıllardır adama para ödeyerek koruduğunu öğrenebilmişlerdir sadece.

San Fransisco'ya döner ve uzun bir süre Tony ile görüşmez. Bu sırada eniştesi hapishaneden çıkmıştır ve Amber tarafından iş teklifi alır. Herkesde Harry ile arasında birşey olduğundan şüphelenmektedir. Bir gün Amber'e hayırseverlik üzerine bir geceye şirket adına katılacağına söz verir. Harry ile tam hazırlandıkları anda şirkette acil bir durum olur ve geceye Claire tek başına gider. Gitmeden kısa bir süre öncesine kadar Tony'ninde o gecede olacağını bilmiyordur.

Gecenin tertipleneceği binaya girer girmez Tony'nin isteği üzerine yanına getirilir. Adam ona şantaj yapmaktadır. Kız bu odaya girdiği anda yardımcısı basına bir makale yayınlatmıştır. Bu makalede Tony'nin Claire'in onu zehirlediğini düşünmediğini, tekrar birleşmeyi düşündüklerini söyleyen yani kızımızı aklayan bir demeç yazılmıştır. Tony ayrıca Amber'in şirketinine yapılan siber saldırınında kendi başının altından kalktığını söyleyip şirketin güvenliğini sorgulayıcı bu bilgiyi basına sızdıracağı tehditiyle kızı geceye beraber katılmaya zorlar. Hiçbirşey olmamış gibi davranmayı artık profesyönelleştirmiş Claire gece boyunca Tony'nin kolunda gezmiştir. Sonra eve bırakılmayı ve Tony'nin onla gelmemesini talep eder ve Tony'de ona bu konuda boyun eğmiştir. Ertesi gün görüşüp bu yeni anlaşmalarını tartışmaları için sözleşirler.

Kızımız eve gelip sarhoş bir Harry ile kavga edip odasına kaçar. Ertesi sabaha mide bulantısıyla uyanır. Gıda zehirlenmesi olduğunu sanarak önensemeyip Tony ile buluşmasına gider ama biraz konuştuktan sonra yemek kokusundan orada duramaz. Tony cidden sağlığı konusunda endişeli görünmektedir. Doktora götürmeyi teklif eder. Kızımız red eder. Bundan sonra Tony'nin ayarlayacağı her sosyal etkinliğe beraber katılmak için anlaşıp ayrılırlar.

Bir hafta sonra kızımız Iowa City'de Tony'nin evinde Courtney'in oğlununun düğünü için kalırken bulur kendini. Buraya telefonu, ipadi yanında ve internete bağlantısı her daim olması şartıyla gelmiştir. Kaldığı odada sadece içeriden kitlenen de bir kilit olacaktır. Kızımız aslında en çok da Tony'nin kahyası Catherine'i görmek için gelmiştir. İki kadın kaçırdıkları zamanı telafi ederler.

Yazarımız bu arada bize geçmişten kesitler vermektedir. Bunlar sayesinde Catherine'in Rawls ailesinde aslında Tony'nin babaannesine bakıcılık yapmak için geldiğini, sonra dedesiyle bir ilişkisi olduğunu, ondan hamile kaldığını, Tony'nin babasının bu kadından zerre hoşlanmadığını hatta evden kovmaya çalıştığını, buna da sebep gençken dayısının tecavüzüyle bir çocuk doğurduğunun ve onu vermek zorundu olduğunu, Tony'nin babaannesinin öldüğü gün merdivenlerden düşüp çocuğunu düşürdüğünü, Tony'nin dedesinin daha sonra bu kadınla evlendiğini ama ölünce Tony'nin babasının evliliklerini resmi olarak geçersiz hale getirdiğini, kadınında intikam için Tony'nin ailesinin öldürdüğünü öğreniyoruz. Herşeyden önce Consequences'ın sonunda Tony'nin bir kadınla ufak bir konuşmasına şahit oluyoruz. O kadında bu kitapta Catherine'in kızı olarak görülüyor. Herşeyden önemlisi bu kadın, Tony'nin dedesini yok eden iki adamdan birinin akrabasıyla evli....

Şimdi bu bilgiyi siz hazmede durun kızımızla Tony bir mutlu çift gibi heryerde poz veriyorlar. Hatta tekrar bir ilişkiye başlıyorlar. Tony bu sefer ne kadar olduğu bilinmez ama uslanmış gibi duruyor. Bunca olayın ortasında Claire hamile olduğunu doğrulatıyor hatta Tony'e ondan olduğunu söylüyor. Oğlumuz süper şaşkın durumda. Kız bir an istemediğini düşünerek bozuluyor bile duruma. Ama Tony'ninki aksine sadece şaşkınlık.

Claire'in San Fransisco'ya geri döneceğine yakın Harry'den haber geliyor ki Amber ile kaldığı eve hırsız girmiş ve talan ettiği tek oda Claire'inki. Çaldığı tekşey ise onun laptobu. Laptobta da Tony dair yaptığı araştırmaların hepsi vardı. Tony bu olay üzerine gitmesini istemese de kızımız ayak diriyor ama Tony'nin özel jetle gitme isteğine de boyun eğiyor.

San Fransisco'daki eve girer girmez  geçen ay Harry ile ziyaret ettiği adamı buluyor Claire. Bu adam Anton'ın zengin olduğunu öğrenince kızı kaçırıp daha çok para talep edecekti. Tamamen açgözlülük üzerine yapılmış bir plan. Adam bunu bir iki patakladıktan sonra tam kaçıracakken Harry ve bir çok görevli eve giriyor kızımız acıdan bayılırken adamı öldürüyorlar.

Claire uyanınca doktorun Harry'e hamile olduğunu söylemesi ve onunda kendi çocuğu olarak sanması tabii durumu nahoşlaştırıyor. Üstüne üstlük birde durumu açıklayamadan Tony'nin onu ziyaret etmek için olduğu koridora gelmesi ve ablası ile eniştesinin kızgın serzenişleri tam bir kaos ortamı sağlarken kızımız Tony'i odada istediğini belirtek itirazları sonlandırıyor. Kız başına yediği darbeden iki gün bilinci kapalıymış. Bebeğine bir şey olmamış. Ama Tony süper kızgın ve buradan çıkınca direkt kendi evine gideceklerini söylüyor Claire'de buna itiraz etmiyor.

Iowa City'e döndükleri iki ay içerisinde kızımız sonradan öğreniyor ki çeşitli hediye biçiminde kendi ve çocuğu hakkında ölüm tehditleri gönderiliyor. Hatta Tony yurtdışındayken arabası yoldan çıkartılmaya çalışıyor. Bu korkusu üzerine birde Catherine'in Tony'nin intikam arayışının hiç dinmeyeceğini söylemesi, kaçmasını önermesi kızı hiç şüphelendirmiyor tabii.

Kızımız daha önce Tony tarafından tutulan dedektif yardımıyla yurt dışına kılık değiştirerek kaçıyor. İsviçre'de Tony'nin dedesinin gizlice tuttuğu 200 milyon dolar parayı Catherine'in izniyle üstüne geçiriyor. Bir yandan da medyayı takip ediyorken Tony'nin ne kadar zor duruma düştüğünü görüyor.

Claire'in arabasının yoldan çıkarılma teşebbüsünü duyan Tony hemen eve dönüyor. Kızımızın kayboluşu yankı uyandırmadan dönmeside şüpheleri ona döndürüyor. Halbuki Catherine o yokken gitmesinin onu şüpheli yapmayacağını söylemişti. Kızın ablası eniştesi suç duyurusunda bulunuyor. Medya tarafından feci şekilde sıkıştırılan Tony'nin tek düşüncesi ise Claire. Tek korkusu onu birinin kaçırması, sağ olup olmadığı. İsteyerek kaçması düşüncesi bile aklından geçmiyor. Adamın kahrından ağladığı sahneleri bile okuyoruz.

Claire o arada dedektif sayesinde Catherine'in bütün olayları kurguladığını amacının Tony'e ve kendine zarar vermek olduğunu öğreniyor. Hikaye sonlanırken kızımızı bir adada uyanırken görüyoruz. Hamileliği baya ilerlemiş. Erkeğinin kokusuyla uyandığını söyleyen sahneler sizi şüpheye sokuyor tabii. Bu kız paraları alıp, bir adaya kaçıp, kendine adam mı buldu diye çıldırırken yazar, kızımız kahvaltı yaparken bir adamın ona yaklaştığından bahsetse de kimliğini açıklamıyor.

Claire haberlerde okurken bizde Tony'nin FBI soruşturmasından sonra evine dönerken uçağının acil iniş yaptığını ve hiç bir kimsenin bulunamadığını, şirketinin büyük bir hasar gördüğünü, Claire'in kız kardeşi ve eniştesinin hala şirketi zor duruma soktuğunu ve en önemlisi Claire'in anlattığı hikayenin yayınlanma tarihinin açıklandığını öğreniyoruz. Yayınevine göre genç bayanın ortadan kaybolması hikayeyi yayınlamaya geçerli bir neden olarak görülmüş.

Kitabın son sahnesinde de Catherine'i zaferini kutlarken Tony'nin çalışma masasında sefa sürerken görüyoruz. Tony'nin masasında kızına ait bilgileri arıyor ve kızına ulaşmaya çalışıyor ama çabaları ters tepiyor kız onunla görüşmek istemiyor. Catherine'in yaptıklarındaki amacı tamamen Tony'in dedesi Nathaniel'i mahvedenlerin çocuklarını, çocuklarının çocuklarını ve onlarında çocuklarını yok etmek. Buna ant içmiş. Tony'nin babasıda Nathaniel'in mahvoluşunda rol aldığında Tony hedef oluyor. Claire'de dedesi yüzünden hedef. İkisinin çocukları daha da büyük bir tehlike altında olduğundan Claire kaçmaya devam ediyor ve Truth böyle delirtici bir sonla bitiyor.

Yine kişisel görüşlerime geçersek bu kitapta entrikaların hiç birini beklemiyordum. Kızımızın hele hamile olacağı kırk yıl aklıma gelmezdi. Huu biz intikam bekliyor noooldu? der hale geldim. İlk kitapta kesinkes nefret ettiğim, hatta tabutuna son çiviyi çakmak için sıraya girebileceğim Tony burda değişmiş şaşırdım. Başta inanmak istemedim. Ama çabaladığını gördükçe içimdeki boğup, yok etmek istediğim romantik bir umutlanı verdi. Acaba pişman mı? Kızı seviyor mu yoksa? Herşeyi sözü için yaptı yahu! gibi saçma salak bir sürü bahaneyle karşıma çıktı.

Öte yandan Catherine beni şoka soktu. Geçmişini okurken başka kızı sevmemiştim. Hatta Tony'nin babası kovarken oh oldu filan dedim ama çocuğunu kaybedince mi nedir benim saf vicdanım buna bir acıyıverdi. Son halininde iyi gibi görünmesi bu görüşümü destekleyiverdi gibi. Sonra teker teker hepimize iyi bir tekme geçirdi rezil sürtük. Kitap boyunca Claire'e en çok kızdığım nokta Harry ile yatmasıydı sanırım. Geleceği olmadığını bile bile yaptı bunu birde. Zaten salak olduğu kanısına hep beraber varmıştık değil mi? Mührü bastı bununlada. Kitabın başlarında Tony'e öyle kök söktürüyordu ki, akıllandı bu kız ya diye düşünürken yine Tony'in emri altına girdi. Catherine'in iki çift lafına kanıp kaçmasına ne demeli?! Ne kadar serzenişte bulunsam az bu kitaba sanırım.

Son olarak Word'de 5 sayfa olarak geçen bu yazıyı okuyan, sabır eden herkese teşekkürler! :) 




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...