9 Kasım 2013 Cumartesi

Convicted - Aleatha Romig


 











Kitap Adı: Convicted
Yazar Adı: Aleatha Romig
Türü: Gerilim, Aşk, Dram
Yayınevi: Self-Publisher
Seri Adı: Consequences
Seri Sıralaması: 3
Toplam Kitap Sayısı: 3
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 400
Çıkış Tarihi: 2013 / Ekim
Değerlendirme: 5 /5







Bu özeti anlamak için önce serinin ilk iki kitabının özetini okumalısınız;



Evet, bunca üzüntü, dert, keder gördük ve geldik dananın kuyruğunun koptuğu yere. Son kitabın daha ilk sahnesi bile olay. Yıl 2016. Aradan iki sene geçmiş. Claire akıl hastanesinde. Çocuğu Nichol ablası tarafından bakılıyor ve Tony ortalarda yok. Sonra iki yıl öncesine dönüyoruz. Tony FBI tarafından tutuklanıyor. Claire'in kayboluşu ondan biliniyor. Ama Claire Catherine'in - hani Tony'nin kahyası olan - planlarını öğrenince FBI'ı uyarıp Tony'e bir süikast gerçekleşebileceği konusunda uyarması onu FBI koruması altına aldırtıyor.

FBI Tony'i yurtdışına kaçırıyor ve biraz para ile telefon verip kimsenin onu tanımaması gerektiğini söylüyor. Topluma ise uçağının düştüğü söyleniyor. Bu sıralarda Claire Venedikte. İçindeki bir ümit Tony'nin bankadaki hesapta bıraktığı notu bulup bir araya gelmeleri ve kimsenin onları bulamayacağı bir yere yerleşmelerini söylese de pratikte işler öyle gelişmiyor.

Geçen kitapta kızımızın kısa süreli ilişki yaşadığı Harry'nin FBI olduğunu kızımızla münasebetininde başta davası yüzünden olduğunu öğreniyoruz. FBI Claire'in eşgalini yakaladığı gibi Harry'i Venedik'e gönderiyor. Bir meydana karşılaşıp kafede oturup konuşuyorlar. Claire ama bu karşılaşmanın altında birşeyler olduğunu seziyor ve Harry'den kaçmayı beceriyor. Adam kızın farkında olmadan montuna takip cihazı koyması sayesinde onu oteline kadar izleyebiliyor. Ama Claire ona yardım eden dedektif ile izi sürülmeden Fiji'ye uçup orada satın aldığı bir adaya yerleşiyor.

Tony elindeki paranın kıtlığıyla 15 gün paçavra kıyafetler, topluca kalınan oteller, kötü yemekler şeklinde Avrupa'yı gezip İsviçre'de ki paraya ulaşmaya çalışıyor. Tüm ümidi oradaki paraya kalmış. Oraya ulaşıp da sadece geriye 1 milyon dolar kaldığını ve bir telefon bulunca çıldıracakmış gibi oluyor. Ayrıca da Claire'in yazdığı bir de not var. Eğer bu notu bulan Tony'se telefondaki kayıtlı numaralardan hangisini arayacağını bildiği yazıyor.

Tony numarayı arayınca Claire açıyor ve beklentilerinin aksine Tony'i sinirden köpürmüş bir şekilde buluyor. Kızın yerini ve neden parayı naklettiğini öğrenmeye çalışıp da yeterli bir cevap alamayınca telefonu kapatıyor. Kızımız büyük bir hayal kırıklığına uğrayarak o telefonu ve evlilik yüzüğünü kasa da saklıyor. Çocuğu için geçmişi geride bırakması gerektiğini düşünürek.

Yazarımız bir geçmiş bir günümüz arası mekik dokurken günümüzde daha önce Claire hakkında yalan haber yapan Meredith Claire ile görüşüp yine bir kitap yazma çabasında. Bu sefer başına tüm gelenleri yazacak. Claire'in yaşadıklarını içeren kitap basılmış da hatta. Ve Meredith bunu yazdığı için pişman. Arkadaşı da akıl hastanesinde olduğundan ha deyince görüşemiyor. Ablası her türlü ziyareti yasaklamış. O da isim değiştirerek ahçı olarak başlıyor işe. İlk iki ay Claire'le görüşemiyor bile. Claire ara ara sayıkladığı saçmalıklar dışında konuşmayı bırakmış, yaşama isteğini kaybetmiş biri haline gelmiş. Ablası yanında Tony'nin adının geçmesini yasaklamış. Çocuğunu tanıdığına dair bir belirti bile göstermiyor.

Ama Meredith pes etmiyor ve Claire'in özel bakıcılığına kadar yükseliyor. Ne zaman ki Claire'in tedavisi değişiyor ve Meredith ona geçmişten, Tony'den bahsediyor işte o zaman yıllar sonra Claire ilk defa konuşmaya başlıyor. Olaylar o kadar gelişiyor ki Claire'in ablası onunla tanışmayı isteyecek hale geliyor. Eğer Meredith'i görürse kovulmasının yanı sıra hapse girmesine bile sebep olabilir. Ama Claire bu sorunu yıllardan sonra ilk defa ablasıyla konuşup şoka uğratarak geçiştiriyor.

Kısa sürede iyileşen Claire çocuğunu görmek istese de ablası durumunun dengesizliği yüzünden buna izin vermiyor.

Geçmişte ise Tony'i bulmayı amaçlayan kızın yardımcısı dedektif Tony'nin bankadan çıkışını görüyor ve takip alıyor. FBI ile çalışmak zorunda olan Tony bir ajanla buluşmaya gitmesi söyleniyor ve orada Harry ile karşılaşıyor. Biraz konuştuktan sonra  oradan sinirle çıktığını gören dedektif tuttuğu taksiye binip onu şaşırtıyor. Claire bir gün bir helikopterin geldiğini görüyor ve dedektif ile Tony'nin adaya ayak bastığını görünce oldukça şaşırıyor.


Mutlu ama hafif buruk çiftimiz tekrar evleniyorlar. Claire doğumunu zorlu bir fırtınada yapıyor. Kızlarının adını ise Claire'in soyadı Nichol ile en iyi arkadaşları Courtney'in ismi veriliyor. Ama FBI ile çalışan Tony bir anlaşma yapıyor. Onlara Catherine'in yaptığı tüm suçları - o zamana kadar öldürülüp te Tony'den suçu bilinen her suçu Catherine işlemiş - anlatacak, kendi suçlarını da itiraf edecek ama tek istediği ailesiyle geçirebileceği bir yıl. Tabii bu hayalleride üç ay sonra son buluyor. Catherine ile Claire'in ablası baya samimileşmişler ve aldıkları habere göre önlerinde hafta sonunu malikede geçirecekler. Bunu duyan Tony Amerika'ya gitmeyi kafasına koyuyor. Plana göre kimseye yakalanmadan tekrar adaya dönecek. Claire bende geleceğim diye tutturunca çiftimiz Amerika yolcusu oluyor.

Bir gece Tony'nin arkadaşında konakladıktan sonra Tony malikaneye Catherine ile konuşmaya gidiyor. O sırada Catherine'in kızı da malikanede kocası iş gezisindeyken kalıyormuş. İki düşman yüzleşiyor ama Catherine bir anda ortadan kaybolup kaçınca evi ateşe veriyor. Tony bunu görünce Claire'in ablası ve eniştesini kurtarıyor. Bu sırada Claire çocuğuyla beraber Tony'nin itirazlarına rağmen malikaneye geliyor ve kaosun ortasına düşüyor. Catherine'le yüz yüze geliyor. Kadın çocuğu ondan almayı beceriyor. Tony de gelip bu durumu görünce çocuğu almaya çalışırken Claire elindeki silahi ateşliyor ve Tony'nin öldüğünü söyleyerek geçmişe dair bölümlerimiz böylece bitiyor.

Meredith bir gün Claire ile Courtney'i gizlice buluşturuyor. Claire'e neler olduğunu soruyorlar ve o da Tony'i öldürdüğünü söylüyor. Meredith ile Courtney şaşkınlıkla Tony'nin hayatta ama hapiste olduğunu, Claire'e dair işlediği suçları itiraf edip hüküm yediğini anlatıyorlar. Claire Tony'i vurduğunu sanınca derin bir depresyona girmiş ama vurduğu kişi Catherine'miş. O da yaptıkları yüzünden hüküm yemiş. Bir gün pat diye Tony geliyor. Erken tahliye olmuş ve Claire'in resmi vasisi olarak tesisten taburcu olmasını talep ediyor.

Claire'i oradan çıkardığı gibi malikaneye götürüyor. Yalnız 2 senede binayı yıkmış ve yerine yeni anılarla doldurulacak bir "aile" evi yaptırmış. Yalnız ne zaman ki kızımız bir yakınlık kurmaya çalışırsa adam boşanmaları gerektiğini söyleyince şaşırıyor. Ona çok acı çektirdiğini ve onsuz daha iyi bir hayat yaşayacağını düşünen Tony Claire'e bu konuda söz hakkı bile bırakmıyor. Kızımızda gururundan sesini çıkartmıyor. Kızlarıyla ilişkilerini bir pediatri eşliğinde kurmaya çalışıyorlar. Ne zamanki Nichol evlerine taşınacak Claire artık tak diyecek duruma gelmiş ve Tony'e boşanmak istemediğini söyleyip tekrar bir çift oluyorlar.

Kitabın son bölümünde ise Nichol'un üçüncü yaş bölümünü maaile adada kutluyor mutlu çift. Böylelikle bu entrika üçlemesine "mutlu son"la noktayı koymuş oluyoruz.

Serinin özetlerini sıkılmadan okuyan, takip eden, hatta bana nerede kaldı yorumları atan herkese çok teşekkürler! :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...