19 Ekim 2013 Cumartesi

Consequences - Aleatha Romig







Kitap Adı. Consequences
Yazar Adı: Aleatha Romig
Türü: Gerilim, Dram
Yayınevi: Self-Publisher
Seri Adı: Consequences
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 3
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 526
Çıkış Tarihi: Ağustos 2011
Değerlendirme: 5 / 5



Kitapla tanışmam sanıyorum ki Stockholm sendromu tarzında kitaplar aradığım bir dönemde olmuştu. Birde baya kişinin okuduğunu ve yüksek puanlarını görünce okumak istemiş ama okuyan bir arkadaşım tarafından üçüncü ve son kitabının çıkmasını beklemem önerilmişti. Şu an kendisine ne kadar teşekkür etsem o kadar az.

8 Ekimde sonuncu kitabın çıkmasıyla Consequences serisi serüvenim 17 ekim itibariyle başladı. Ama ne serüven. Ne ararsanız var. Uyarayayım bu bir yorum olmaktan çok kitap özetidir. 

Kitabımız bir bar sahnesiyle bize merhaba diyor. Claire Nichols meteoroloji üzerine mezun olmuş ama iş yeri satıldığı için şu anlık barmenlik yapan bir bayan. Anthony Rawlings ise Rawlings şirketlerinin sahibi, bilyoner, piskopat, sosyopat, kontrol manyağı..... bu liste uzar gider!

Kızla ilk yüz yüze karşılaşmaları barda oluyor. Claire'e işi sonrası içki ikram ediyor, burada şakadan bir peçeteye iş anlaşması gibi imzalıyorlar ve bir iki hafta bir daha hiç görüşmüyor. Anthony sonra iş yerini arayıp bir buluşma teklif ediyor ve kızımız bu yemeğe gidiyor. Sonrası ise tamamen bulanık. Kendini yabancı bir odada uyanarak buluyor. Anthony tarafından tecavüze uğruyor ama bunların hiçbirinin mantığını anlayamamakta. Neden? sorusu seri boyunca karşımıza defalarca çıkan bir çoğundan biri. Kitabın başları size cidden çok karışık geliyor. Kitap boyunca geçmişe, geleceğe, yakın geleceğe, şimdiki zaman anlatımına göre birden fazla kişinin bakış açısından anlatılmaktadır.

Kızımız ilk bir kaç gününü ağlamak, yemeyi inkar etmek, eve gitmeyi talep etmekle geçirince Anthony kızı tam bir aylık bir oda hapsine maruz bırakıyor. Bu süreçte de kızın evini boşaltıp, değerlileri ayırıp, kızın bütün tanıdıklarına onun ağzından mesaj yazıp yokluğunu açıklayıp işleri için Avrupaya geziye gidiyor.

Claire bir ayın bitiminde Anthony'nin geldiği gün buradan çıkabilmesi için uyum sağlaması gerektiğini kavramış durumdadır. Bu sebeple ona denilen herşeyi yapar. Buna Anthony için giyinmek, süslenmek, her akşam onunla yemek yemek, git dediğinde gitmek, gel dediğinde gelmek, kesinlikle lafını ikiletmemek ve her isteğine razı olmak vardır.

Kızımız kısa sürede itaatiyle malikanenin içinde daha sonrada malikanenin etrafında gezme hakkı kazanmıştır. Bu arada kitaba göre kaçırılışı 2010 Mart. Mayıs ayının sonuna kadar evin sınırının dışına kesinlikle çıkamıyor. Bir gün Anthony evdeki kahyası Catherine'e Claire'i hazırlaması için talimat verir. Bir etkinliğe katılacaklardır. Claire panik içindedir çünkü artık şimdiye yaptığı bir hatanın sonuçları olacağını biliyordur.

Bu sebeple tüm gece boyunca Tony'nin ona söylediği gibi tebessüm etmiş ve onunla konuşulmadığı sürece konuşmayıp, özel hayatına dair soruları yanıtlamamıştır. Ama herkes kırk beş yaşındaki bilyoner bekarın kolunda görünen bu on dokuz yaş küçük güzeli merak etmektedir. Çok geçmeden resimleri her yerde yayınlanır. Claire bu sırada Tony'e iş gezilerinde de eşlik etmeye başlar. Bu geziler sayesinde bir çok yerde evleri olduğunu öğrenir.

Kızımız Eylül 2010'a kadar böyle durumundan memnun bir havada yaşar. Ama bir gün Chicago'da gezisinde üniversiteden tanıştığı bir arkadaşıyla ufak sohbet yapması başını belaya sokar. Tony'nin en önemli kurallarından biri olan görünüşü koruma kuralını aslında istemsizce çiğnemiştir. Konuştuğu arkadaşı bağımsız bir gazete yazarıdır ve hakkında yalan bir haber yapıp Claire'in ona röportaj verdiğini söyler. Bunu gören Tony iş gezisinden erken döner ve Claire ormandaki gezisinden geç gelmesininde etkisiyle kıza bağırması kavgaya sonrada kızı iki haftalık bir koma ile 2 aylık bir iyileşme sürecine sokar.

Claire'e zaten daha önceden sadece tokatla sınırlı olsada fiziksel şiddet uygulamaktaydı. Bir de bu olay Tony tarafından kaza olarak eve gelen doktora aksediliyor. Claire ormanda eve akşam gelirken ayağı takılıp düşüyor ve geri hiç bir şey hatırlamıyor. Kızımızın bir köprü kemeği kırık ve şiddetli bir baş sarsıntısı geçirmiş. Vücudunun türlü yerleri berelerle dolu.

Bunca olaydan sonra bu kızın akıllandığını düşünürsünüz değil mi? Tony'nin köpek gibi pişmanın numaralarını yemeyeceğini? Bırakın bunları yapmayı kız üstüne Tonyden bu kazaya sebebiyet verdiği için özür diledi.

Sonra çiftimiz Kasım ayında New York'a yolculuk yaptılar. Romantik bir akşam yemeği, güzel bir performans sonrası Central Park'ta fayton gezisi yaparken Tony evlenme teklifinde bulundu. Kızımız on dakikalık bir düşünme süresinden sonra kabul ediyor. Tony her işi gibi bunuda parayla jet hızıyla hallettiriyor ve üç haftada noel temalı süper class bir düğün tertip ediyor. Haftalarca basının dilinden düşmeyen bu düğünü Fiji'de yaptıkları bir balayı takip ediyor. Vanita Fair'e bile nasıl mükemmel bir çift olduklarına dair makale veriyorlar.

Balayından döndüklerinden itibaren kızımız evli olmasının işleri kendi için o kadarda rahatlatmadığını aksine daha zorlu olduğunu farkediyor. Eskisi gibi ne telefona, internete erişimi var ne de izinsiz bir yere gidebiliyor ya da araba sürebiliyor. Eskisi gibi kocasıyla seyahatlari ve alışveriş gezileri devam etmekte. Tony ara ara kızımızın sabrını ciddi şekillerde zorluyor. Claire'in ablasının ya da eniştesinin onlara söylediği, yaptığı bir şeyin sonucu yine Claire ödemek zorunda kalıyor. Hatta eski sevgilisiyle Tony'nin yanında karşılaşmalarının sonucunu bile yine o ödüyor. Kız buluşma sonrası şaşkın olunca o anda bile Tony "Yanında kocan, elinde sana aldığı yüzük, zor zanaat kazandığı arabayla giderken başka adamı ne cüretle düşünürsün?" demekten geri durmuyor. Tam 13 aylık evlilikleri bir çok romantik ve travmatik anlara şahit oluyor.

2012 Ocak'ta Tony'nin yine evden çalıştıkları günlerden birinde Claire banyo yaptıktan sonra yine neler giyecekleri yatağa serilmiş şekilde buluyor ve giyinip Tony'e çalışma odasında eşlik ediyor. Aslında tek yapmak istediği ormanda ufak bir gezintiye çıkmak. Tony gitmesine izin veriyor ama öncesinde ona ilk defa kahve getirmesini istiyor. Kahveyi getirdiğinde ise şoförleri Eric'e şehirdeki ofisten önemli dökümanları almasını söylemesini istiyor. Kızımızda bunu söyleyince bir an farkediyor ki Eric araba anahtarlarının olduğu kutuyu açık bırakmış. Anlık bir dürtüyle eline aldığı ilk anahtarın açtığı arabaya binip evden çıkıyor. Aslında niyeti tamamen hava almak ve en kısa sürede geri dönmek. Bu hareketininde sonuçlarını olduğunu bilmekte.

Eniştesi birde o dönemde dolandırıcılıktan hapse girmiş. Onun yanına gidecek diye düşünürken beş saat sonra St. Lois'de polis tarafından tutuklanıyor. Daha sonra öğreniyor ki Tony web konferansı sırasında içtiği kahveden zehirlenerek hastaneye kaldırılmış. Kahveyi getiren, şoförü plansız bir geziye çıkan ve ilk kaptığı araca kimliksiz, parasız binen karısıda baş şüpheli. Claire beş gün kodeste kalıyor ve Tony tarafından hiçbir destek görmüyor. Tony ile görüştüklerinde ise ondan yaptıklarını delilikle suçlamasını, ona güzel bir klinik ayarladığını ve akıl sağlığının böylesine zedelendiğini farketmesi gerektiğine dair bir sürü şey zırvalıyor. Kızımız şokla bütün olanları izlerken bu teklifide kesin şekilde reddediyor. Avukatlarına başına gelenleri anlatsa da lafları çarpıtılıp öyle hallere getiriliyor ki konuyu mahkemeye taşıyıp aşağılanmak istemiyor Claire.

İki ay sonra mahkeme tarafından iyi halde dört yıl olmak üzere altı yıl hüküm yiyor. Bütün medya durumdan onu suçluyor. Tony ile boşanıyorlar. Adam hatta kızın eşyalarını açık arttırmayla satıyor! Toplumada Claire'in tamamen Tony'nin parasının peşinde olduğu ve evlilik sözleşmesi yapmadıkları için Tony ölürse bütün parayı alacağı için onu öldürmeye çalıştığı imajı veriliyor.

Hapishanedeki dördüncü ayın Claire'e bir paket gönderiliyor. İçerisinde ise şok edici bilgiler var. Anthony Rawlings'in aslında Anton Rawls olduğu. Dedesinin 1986'da büyük babasının dolandırıcılıktan içeri atılıp 2 yıl sonra hapishanede öldüğü, 1989'da da ailesinin öldürüldüğü yazıyor. Aynı zamanda daha sonra Anton'un ismini değiştirdiği, büyük babasının suçunu ortaya çıkarmakta yardım eden iki kişinin ismi dahil olmak üzere Antony'e dair bir çok bilgi bulunmakta. Kızı yıllarca izlediği, ailesinin ve eski sevgilisinin ölümüne sebep verdiği de bu bilgiler arasında. En önemlisi ise Tony'nin büyük babasını alaşağı eden ajanlardan birinin Claire'in büyük babası olduğuda bilgiler arasında... Claire okuduklarına inanamasa da Tony'e yaptıklarının sonuçlarını ödeteceğini yemin etmesiyle ilk kitabı sonlandırıyoruz...

Kişisel görüşüme gelirsek Tony'e söverek geçirdiğim bir okuma süreci oldu benim için. Kitabı Romance diye etiketlemeleri bende baya bir yanılgı oluşturdu açıkçası. Hep bir iyileşecek bu oğlan diye bekledim ama nerde? Deliliğine delilik ekledi de insafa gelmedi rezil köpek. Kıza her yaptığı sinirlerimi bozdu desem sanırım hafif kalır. Hele sonu? Eyvah kızı öldürecek bu sefer Tony diye düşünürken şerefsiz kızdan öyle bi intikam aldı ki başımdan aşağı kaynar sular indi resmen. İnanamadım. Yazar öyle bir konuyu evirdi, çevirdi ki bunu beklemiyordum açıkçası. Claire'in salaklarına değinmeyeceğim bile. Bu kız uslanmaz. Seni ölesiye döven adamın evlilik teklifini kabul etmek ne demek?! Bu adam tekrar yapar diye hiç mi düşünmez insan? Anlayacağınız okuyanı fazlasıyla gerecek ama kesinlikle elinizden bırakamayacağınız bir kitap Consequences. Yazarımıza şikayet mektubu mu yazsam teşekkür mü henüz kararlaştırmadım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...