27 Şubat 2012 Pazartesi

Bold Angel - Kat Martin



Kitap ismi: Bold Angel
Yazar Adı:
Kat Martin
Yayınevi: St. Martin's Paperbacks
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Orta Çağ
Format:
E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa: 383

Çıkış Tarihi: 1994

English review;

This book is my first Kat Martin novels. It's recommended from my dear friend. Because I like medieval novels but these eras novels is sometime too tough, too hard to except. But anyway I like this book but male character is like ox. And the girl characters is too naive to her own good. I understand and except it male characters motive most of the time but cheating is not my liking. And his excuse for such a thing is humorous. Maybe he has a heart ache long ago and maybe he is afraid to love womens doesn't mean cheating is destroy affection. Why yes something like that destroy affection not men, in the womens. I put myself on the characters - even though women in this eras is not warranted to talk such a thing - I cannot except and live with that cheating husband. These things destroy humans being, heart and soul. Whatever except these condition story is perfect, thriller. I don't regret being read this book.

Türkçe yorumum;

Kitap benim bir ablamın önerisiydi. Şu aralar orta çağ kitapları okumaya merak sardım. O dönemin sertlikleri beni pek etkilemesede bazen kabul edemeyeceğim şeyleri karşıma çıkarıyor. Mesela bu kitapta oğlan karakterimizin kıza karşı ilgisini yoketmesi açısından metresine koşması beni karakterden soğuttu. Boğasım var o Ral'i ! Çoğu yerde hop oturup hop kalktım.

İkili arasında çok yanlış anlaşılmalar oldu. Herşeye rağmen okuduğuma pişman değilim. Hikaye 1072'de Normanlı William'ın İngiltereyi işgalinden sonrasını anlatıyor. Konumuz Acımasız Ral diye nam almış savaşçımızın bir gün açıklık bir arazide güzel bir kız görmesi ve o kızın ona çiçek uzatmasıyla başlıyor. Bu kız hoşuna gitsede hemen yanında onu koruyan bir kız belirip kardeşini koruduğunda, iki kızın tek başına bu tür yerlerde dolaşmamasını ve etrafta durumdan yararlanacak insanların olduğunu söyleyip kızları evlerine gönderiyor.

İşine geri dönüyor ama aklı kızlarda aradan saatler geçipte bir grup savaşçının tecavüz etmeye çalıştığı kızlarla karşılaşıyorlar ve Ral yerdeki o iki kızın daha önceleri gördüğü kızlar olduğunu görüyor. Ona çiçek uzatan kız boş gözlerle gökyüzüne bakıyor - bir kaza sonucu kızın akli dengesi yerinde değil pek saf biraz - , üstü başı yıpranmış ve tecavüze uğramış. Diğer kız - yani koruyucu olan - yüzü gözü kan için savaş vermekte.

Ral adamların bir kaçını kılıçtan geçirip kızları bir kaç askeriyle beraber iyileşmeleri için manastıra gönderiyor. Aradan 3 yıl geçiyor bizim asıl kızımız olan Caryn zaten ele avuca sığmaz bir kız manastırda sorunlar çıkartıyor derken bir gün manastıra onlara tecavüz etmeye çalışan adamların efendisi gelip yardım için genç kızlar istediklerini söylüyor. Kimse şüphelenmiyor, kimse sorgulayamıyor. Çünkü adam kralın en yakın arkadaşının oğlu. Bizim kızda bu görüntüyü gizlice izlerken askerlerden biri bunu tutup atına atıyor.

Kızın eskiden babasına ait olan - şimdi William'ı kurtardığı için Ral'e ait - kaleye götürüyorlar. Süt annesi kızı bu barbarlardan kurtarmaya çalışıyor. Neyse ki tam zamanında Ral yetişiyor. Stephan - yani kızlara tecavüz etmeye niyetlenenlerin lideri - kızın elbiselerini parçalarken engel oluyor Ral. Kızı tanıyor tabikide. Zaten kızların başına gelen kötü işten kendini sorumlu tutuyor. O benim nişanlım diyip kıza sahip çıkıyor.

Ama Stephan kanmıyor ilk başta sonra krala evlenmeniz için izni vermesini hızlandırmasını söyleyeceğim deyip bırakıyor kızı. Böylelikle evlenmeye mecbur kalıyorlar. Kız kaçıyor ama oğlan başına bir şey gelmeden yakalıyor. Derken olaylar peşi sıra geliyor bol olaylı bir kitap bu anlattığım kitabın çeyreği bile değil diyebilirim :))

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...