11 Şubat 2012 Cumartesi

Kalbimin Tek Sahibi - Virginia Henley




Kitap ismi: Kalbimin Tek Sahibi
Yazar Adı: Virginia Henley
Yayınevi: Koridor Yayınları
Türü: Tarihi Aşk Romanı
Seri: (Medieval Plantagenet, #1)
Format: Paperback
Dil: Türkçe
Sayfa: 464
Çıkış Tarihi: 2010
Çevirmen: Elif Özkaya


Kalbimin Tek Sahibi gibi historical romance türünde okuduğuklarımızı nazaran bambaşka bir kitap.Yazarın anlatımı ve kalemi gerçekten çok güçlü. O dönemi tüm gerçekliği, detaylı anlatımıyla okuyucunun önüne sürmesi, savaşların abartısız anlatımı benim açımdan güzeldi.

Jasmine karakteri sınırlarımı zorlayan hatta patlama nedenim olucak bir karakterdi. Alpha erkek modellerine zaafım var ve Falcon karakteri gönlümü çeldi açıkçası :) Kitap baştan sona akıcı,çarpıcı ve ilgi çekiciydi.

Konumuza gelirsek; Güzeller güzeli Jasmine bir aşk çocuğudur. Annesi onu doğururken ölmüş anneannesi tarafından prenses sanılarak büyütülmüştür. Anneannesi herkes tarafından büyücü olarak anılan biridir ve bu meziyetlerini Jasmine de öğretir. Kızın dillere detansı güzelliği yüzünden kendi kızını erkeklerden koruyamasada torununu korumayı kafaya takmıştır. Kızı erkeklere karşı feci doldurur.

Ama Jasmine bir gün köydeki gece şenliğine katılıp toplumun uçlarda gezinen hareketleri içerisinde zümrüt yeşili bir çift göze takılıp kalmış ve hayatını değiştiricek şeytanın ta kendisi olduğundan habersiz korkudan titriyordur.

Falcon yiğit, mert, gözü kara bir savaşçıdır. Askerlerine verdiği disiplin ve fetihleriyle anılır. Jasminenin kardeşleriyle sözlenmeye geldiği evde Jasmine'i gördükten sonra istediğinin "O" olduğunu farkına verir. Ve kendi kendine o kızı elde etmek için elinden geleni yapıcağına and içmiştir. Türlü entrika, savaşlar, yalanlar aralarına girsede katıksız arzuyla bahşedilmiş aşkları ayakta kalıcaktır.

Detaylı Yorum;


Kitabı tek tek incelemeye alırsak ilk başlarda çok güzel gidiyordu. Kızımızın oğluna Şeytan demesi itmesi felan gene o zamanlar pek koymuyordu. Çok inatçı bir kız ile karşı karşıyayız. Anneannesi öyle bir doldurmuş ki kızı düzeldiğine bile şükrettim. Falcon'un bir nevi yaramazlık edip kızımızla iş olmuşa getirip babasına baskı yapmasını beklemiyordum açıkçası.

Ama babası anneannesine topu atınca hah iş yokuşa sürüldü bunlar zor kavuşur dedim ve kafamda bu ikilinin kitap sonunda anca kavuşacağını kurdum ama nerde yazar beni defalarca yanılttı ! Bi tek "Be güzel yavrum niye aklını yoruyorsun o kadar oku sadece" demediği kaldı :D

Falcon'u aslında iki kişilik olarak ayırabiliriz. 1. Savaş Modu 2. Jasmine Modu :D 1. moddayken gözünü kan bürümüş önüne kralmı çıkmış hiç farketmez ezer geçer bir havada herşeyi katletmeye aç bir yaratık gibi. 2. modda ise sevmeye sevilmeye muhtaç ama bunu başkasına göstermeyecek kadar gururlu, kendi yöntemlerince eksikliği tamamlamaya çalışan anlayışlı,uyumlu ve sevecen bir insan.

Ben bir ara içine çift kişilik kaçmış düşüncelerindeydim şahsen :D Hele en başta kalesinin fethedilmesi haberiyle bir hışım gidip 3 günde kaleyi feth etmiş üstünede geri dönmüş olduğunu okuyunca korkulur bu adamdan dedim :D Jasmine nin üvey kız kardeşlerini işe fazla karıştırmaması iyi olmuş. Bir üvey kız kardeş sendromunu daha çekebilecek halde değildim şahsen. Öyle yada böyle kızımız sözleniyor ama dikbaşlılığından zerre ödün vermiyor. Neymiş efendim kraliçenin nedimelerinden biri olucakmış! Olduda noldu topuklarını kalçasına vura vura zor kaçtı Kalleş John'un elinden.

Adamın göz koymadığı bir dişi kalmadı. Hele ki o 12 yaşında ki kıza tecavüz olayı zaten son noktaydı adamı boğasım geldi. Önceden duyduğumdan şok olmadı benim için hiç değilse.. Bir ayrıntıda Robin Hood hikayesiydi :) O kısım gerçekten ilginçti. Bir an o ikilininde hikayesi olsa keşke diye düşündüm. Halbuki Robin Hood bilindik bir hikayedir ama yazar öyle bir anlatmış ki sanki yeni bir karaktermiş gibi.. Robin Hood da sevdiceğine kavuştu ama bizim Falcon sinirinden kudurdu bir güzel. Alalh için oralar çok zevkliydi:D Falconun sapkın düşüncelerini okudukça kahkahalar atasım geldi :D

Ama kızımızın habire onu hayvan hödük vs gibi şeyler itip kakması bir yerden sonra sinirimi bozmaya başladı. Ben bir yerden sonra yumuşar diye umuyordum ama nerde!! Katır inadı var ya :D Delirmemek elde değil :D Efenim bizim kız Kraliyet yaşamındaki şaşanın arkasındaki pisliği gördükçe o ortamdan uzaklaşsada artık bir kere batmıştır çamura.. Kontlardan biri bizim kıza göz koyar. Göz koyduğu gözleri çıkasıca işte. John da kızı evlendirmeden ona sahip olamıyacağını anlamıştır. Neticede Falconla evlendirse kızın yanına yanaşamıyacağını biliyor ve kont un kız için yüklü miktarda para vereceğininde farkındadır. Bir nevi onun için bir taşta iki kuştur.

Kızımızın dünyadan haberi yokken bir yandanda tarifsiz şekilde içindende bu yüzden kendine kızarak Falconu özlemektedir. Ne kadar adamı itsede onun dokunuş ve öpüşleri zihnine kazınmıştır. Düğünden bir gün önce John'un 14 yaşında kraliçe yaptığı ve azgınlığıyla tanınan kraliçemiz tarafından çağırılır. Ve evleniceği açıklanır. O dakikadan sonra kızımız oda hapsindedir. Falconun geride bıraktığı bir adamına zar zor haber vermişlerdir. Oda acil Falcona ulaşmaya çalışır ama yollar çok feci bozulmuştur. Falconla bir derenin karşı yakasında karşılaşırlar ama derenin azgın suları karşı tarafa geçit vermiyordur. Falcon Jasminenin evleniceği haberinden sonra biraz türk filmi tarzından" tutmayın beni uleyn" diyerekten atıyla karşıya geçer.

Bu arada saatler yaklaşmış ve evlilik vakti gelmiştir. Gelinimiz pis kontuyla evlenir... Ben açıkçası gene biraz türk filmi vari tam evlenicekler iken "Durun bu düğün yapılamaz" diye Falconun giriş yapmasını beklerdim. Evlendiklerinde yetmedi düğün gecesi için odaya çekildiklerinde ağzım açık kaldı. Ama kızımıza bir zeval gelmeden Falcon yetti o daş gibi geniş omuzlarıyla kapıya omuz atarak kırdı kızımızı alıp Kral John un aforoz edilmesi ve kızın düğününe katıldığından evliliğin geçersiz sayıldığını söyleyerek kızla kendi evlendi. Kızı bir an önce kendisinin yaparak iç huzura ereceğini sanma gafletinde bulunarak kıza bir nevi zorla sahip oldu. Hele kanıyla yatağı damgalaması ileride kendi ağzıylada belirttiği gibi hayvancaydı...

Hele herşey bitti gidecekler kız yerinden kıpırdamıyor Falcon bilerek kızdırdığında Jasminenin ayağa fırlaması çok komikti :D Toparlanıyor baya bir süre at sürdükten sonra karşılarına Robin Hoodumuz çıkıyor ve minnetinin karşılığı bir gecelik sığınak sunuyor. Orada bir gece konakladıktan sonra baya bir yolculuk üzerine kızın babasında bulunduğu Falconun bir tanıdığının yanına gidip gecelik konaklıyorlar :D Falcon kıza ne kadar yumuşak davransada nafile, bir kere kız onun vahşi tarafını görmüştür..

Falcona çok acıdım kitabın ortalarından bile fazlasına kadar... Senin arzulayıp uğruna ölüceğin kadın sana karşı bir dirhem duygu hissetmiyor. İnsana çok koyucak bir şey. Neyse buradan da artık Falconun şatosuna geçerler ama arada gururu yerlerde merdaneyle çiğnenmiş kontumuz peşine 5 tane asker takmıştır emme velakin Falcon anında onları devre dışı bırakıp kızıda bir odaya tıkmıştır o arada :D Kız sabah çemkirmeye başlar beni boğdun o arada :D

Adam işlerini hallederken bir hizmetçi yerinizde olsam bu adamı sinirlendirmezdim hanımım dün sizi kaçırmaya gelen 5 adamı öldürdü der ama bizim kız inanmaz :D Falconun onun için bir şey yapıcağını inanmak istemiyordur. En sonunda kaleye ulaşırlar ama Falcon savaş ganimeti olarak oraya bıraktığı kendini Falconun metresi sanan yılanı unutmuştur. Falcon Jasmine nin peşinden koşuyor Jasmine itiyordur. Metres olucak yılan ise boşluğu doldurup hem cinsleri gibi sarılp bırakmıyordur ama Falcon ihanet etmez karısına..

1 ay böylelikle geçmiştir ve metres bozuntusu hamile kalıp kendini yamamak istesede emeline ulaşamaz ve bizim Jasmine hamiledir :D Kızımız düşürme fikri aklından geçmezken anneannesi olucak kadın düşürücü ilaçlar vermeye çalışır ama başarısız olur :D Bizim kız soluğu bu ihaneti yapanların yanında bulur ve bu bebeği nolursa olsun doğurcağını söyler :D Falcon gurur duymuş ve duygulanmıştır. Çünkü bir çocuk sahibi olmak istiyordur. Helede sevdiği kadından. İşleri karıştıran büyükannedir kendi kızı güçsüz diye doğumda ölmüş olduğundan torununa aynı şeyin olmasını istemez ama Jasmine inatçıdır.

Bu olaydan sonra Falconu gene itsede adam hep ona geliyordur bir keresinde tam anında odaya metresi girer bizim kızımız kadının yerini bilmesi gerektiğini düşündüğünden gördüğüne sevinmiştir. Falcon kara kara düşünüp 1 aylık evliliğinde karısını hiç tanımadığını ve onun kendisine ısınmadığını bu olayı nasıl düzelticeğini düşünür. Bir gün hizmetçilerden odaya 3 günlük erzak taşımalarını kızın hizmetçisindende kızın kişisel eşyalarını kendi odasına taşımasını ister. Bizim kız bunu duyunca soluğu adamın odasında alır ve fare tuzağa düşmüştür :D

Kapılar kapanır ve Falconun oyunu başlar. Kızın ve kendi elbiselerini çıkartıp odadan atar :D 3 gün boyunca çıplak kalıcaklardır. Jasmine bu olay karşısında şok olsada kısa sürede yelkenleri koyverir ve kendini aşık olurken bulur. Zaman çok çabuk geçmiş bizim kızın doğum vakti gelmiştir. Şok bir şekilde ikiz doğurur :D

Bizim çiftinde hayatı bol sevgiyle dolup taşar ama her güzel şeye elbet gölge düşer. Kral John Falcona mal vermesi karşılığı ikizleri rehin almak istiyordur. Tabiki de Jasmine ölürde böyle bir şeye izin vermez. Kaçıp John a gider kendisini çocukları yerine sunar. Ama planıda vardır adamı iktidarsız yapıp herhangi bir şeyden kendini korumuştur. Hemen oradan kaçar ama yakalanmıştır. Verdiği zehir onu öldürmesede anneannesinin katkısıyla kral ölür.

Ölmeden kral onu yatağa bağlayıp kamçılamıştır. Falcon onu kurtarmaya geldiğinde bu halde bulur ve eve gidene kadar tek kelime konuşmaz. Kızımızda için için kahroluyordur. Zira kocasına kati süratle ihanet etmemiştir. İlk gece çocuklarıyla kalmak istemiştir Jasmine o yüzden kocasının yüzünü görmez ama ikinci gece odalarına girdiğinde ikiside birbirleri olmadan yapamıcaklarının farkındalığıyla tutunacak tek dalları olan aşklarına sığınmışlardır.....


Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...