27 Şubat 2012 Pazartesi

The Black Lyon - Jude Deveraux



Kitap ismi: The Black Lyon
Yazar Adı: Jude Deveraux
Yayınevi: Avon
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Orta Çağ
Seri Adı: Montgomery
Seri Sıralaması:
1
Toplam Kitap Sayısı: 21
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa: 357

Çıkış Tarihi: 1980

English Review;

Story Contains

Jealous husband - Hero make me crazy about that. Yes he has a heart ache of his late wife but this man is paranoiac in this subject. Even when heroine is joking about other mens.

Shrew, rescued women - Yes she rescued by hero. And she return his good intention with betrayed him. She made heroine uncomfortable and convince her Ranulf cheating her. Yes in this place I ate my nail for stress book caused me. And want it that women be gone and dead! But our heroine believe her deceptive word and fall her plan to abducted by one of Ranulf's men. Aghhh, sometimes I like to shake characters and put some sense in them head.

Abduction, long parting - Because our heroines love sicks for her husband, she made a wrong choice and abducted by bad guys. Ransom is the reason. But vanguard lusted after her and he wait for the birth in cause of his plans for her come true. But Ranulf is going after them and finally - nearly a four month after the abduction - he find and save her. But enemy is alert and they didn't run to far so they hide in a cottage with injured men. And heroines labor begun. In the end our hero's have the baby his want and both cherished little boy. 

Here come the part that I say you "I like it this book or not." Yeah I like it but till the middle of the books is unexcited. After the our stupid hero do the stupid thing ever and rescued the shrew women then story is more excited :) I shall say I didn't much like characters after the The Conqueror - Brenda Joyce's male characters - Rolfe -. He lift up my expectations I think I will never able to love character :D


Türkçe Yorum;

Kitap oğlanımız Kont Ranulf'un kızımızın baba ocağına gelmesi ve tanışmalarıyla başlıyor. Ranulf'un Siyah Aslan diye bir lakabı var çoğu insan ondan korkuyor. Hem kendi hemde Siyah Korumalar diye adlandırılan 7 adamıda siyah saç, giyim ve atlara sahip. Kızımız oğlumuzla tanışmadan önce çok korkmuş duyduğu hikayelerden ama annesi gibi bir insanı ilk görüşte karakterini iyi bir şekilde yargılayabiliyor ve bu adamla 2 süper gün geçirip nişanlanıyor. Sonra Ranulf kendi evine gidiyor ve düğün 3 hafta sonrası için ayarlanıyor. Birbirleri için hediyeler yaptırıyorlar ama noluyorsa oluyor Ranulf ilk evliliği ve evliliğinin başarısızlığını hatırlıyor.

Bu evliliğininde ilkine benzer bir başlangıcı olması dahada canını sıkmakta. O yüzden düğünde asık suratlı bir damat olarak geziyor. Sonra eğlenceler kızın bir sevdalısı tarafından kıstırıldığını görüpte oğlanın kızın ona ait olduğuna dair laflarını duyması gözünün dönmesine yetmiştir. Kendine aptallığını tekrar ettiği için küfürler savurur. Sonuçta gerdek gecesi kıza hor davranır. Artık ona güvenci yoktur. Kızın birde bu eski sevdalısı tarafından takip edilip bir mektupla tehdit edilmesi olayları zorlaştırır. Adam ondan gece kocası uyuyorken onun altınlarından bir kaçını kaçırıp pencereden atmasını söyler aksi halde Ranulfu öldürecektir. Derken kızımız kocasına durumu ne kadar açıklamak istesede Ranulf izin vermez ve kızımızda bu eski sevdalının dediğini yapar.

Bir süre sonra o sevdalı gidip Ranulfa karısının onu aldattığını altınlarını ona verdiğini ona mektup yazdığını filan der ve kanıtları gösterir. Ranulf çok kıskanç bir koca olduğu için gözü döner zaten bu sevdalıda deli bir adamdır sonuçta ölen o olur. Bu olaydan sonra Ranulf baya bir süre kıza güvenmez kavga ederler hatta kızı evine yollamaya çalışır. Kendide bu arada bir geziye çıkar. Kızımız pes etmez peşinden gider kılık değiştirip. Bir kadından dans etmeyi öğrenip kocası için performans gösterir ama iş ileriye sürüklenince kocasının onunla onu başka kadın sanarak beraber olmasını midesi kaldırmaz. Zaten gerçekten kim olduğunu öğrenincede çok kızmış ama bir yandanda kızın cesareti yüzünden içten içe gururlanmıştır.

Ha babam de babam zaman geçer bunlar bir süre çok iyidirler ta ki evlerinin yakınında - İngilterede bir adada yaşıyorlar - fırtına çıkana kadar. Kocasının görevi fırtınaya yakalanan gemilerin güvenliğini sağlamak. Bu arada bir kadını kurtarmak için canından oluyor Ranulf. O kadında türlü fettanlıklar yaparak bu çiftimizin huzurunu kaçırıyor. :) Kitabın başları iyi ortalarına doğru çok sakin sonları ise baya heyecanlıydı :D Sevdim ama çoook sevdim diyemem :)

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...