25 Şubat 2012 Cumartesi

Perfection - R.L Mathewson


Kitap ismi: Perfection
Yazar Adı: R.L. Mathewson
Yayınevi: Self-Publisher
Türü: Günümüz Aşk
Seri Adı: A Neighnor From Hell 
Seri Sıralaması: 2
Toplam Kitap Sayısı: 3
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa: 265
Çıkış Tarihi: 2011

Öncelikle malesef ki hayal kırıklığına uğradığımı ve kitabı ilkine göre komik bulmadığımı belirtmem lazımdı. Çok çok az sıkıcı gelsede geri kalan yerler gayet akıcı anlatılmıştı ama ilk kitapta beklenti yükselince, bu kitaptada istediğim kadar gülemeyince olmadı tabi. Ama yazarın her "Puhlease" kelimesini kullanışında sürekli kıkırdadığımı belirtmem lazım. Kendine özgü kelimeleri var ve bu kelime gözümde telafuzu canlanınca beni güldürüyor. :)

Trevor kuzeninden pek nasibini almamış bir karakter. Ondaki özgüvene sahip değildi. Bir de her yaptığı şeyi kıza büyük bir iyilik yapıyormuş gibi davranarak yapması beni içten içe sinir eden unsurlardan biri. Zoe karakteri ise ondan daha eğlenceliydi bence. Yine Jason ve Haley'li sahneler günü kurtardı desek yanlış olmaz herhalde. Restoranlardan nasıl yasaklandıkları gizeminide çözdük bak! İlginç bir bilgilendirme oldu.

Bunun yanı sıra kitabın sonunda kızcağımızın bir yıl arayla iki ikiz doğurması şok etkisindeydi. Hangi akla hizmet böyle bir iş yaptılar anlamadım. :D İnsanın gözü korkar bir kaç yıl erteler değil mi ama? Velhasılı kelam hafif uzatılmış olduğunu hissettiğim ama hoş bir son ile kitaba son verdik. Serinin yeni kitabını okurmuyum bilmem ama hiç birinin ilk kitap kadar tat veremeyeceğine dair içimde bir his var.

Konuya gelirsek serinin isminden anlayacağınız üzere yan komşu sendromu var. Zoe, Trevor'un kiracısıdır ve adam 2 aydır hayatını zehir etmektedir. İşinden kovulduğu gün ise olanlar artık sabrını taşırmış ve ev sahibiyle burun buruna gelmesini sağlamıştır. Trevor ise kızın şikayetlerini, özellikle belirli videolar izlerken çıkardığı seslere karşı olanını, pek iyi karşılamadığından konuşma arasında belden aşağı vurup kıza şişman olduğunu söyler.

Tabi hemen pişman olur. Kıza amcası yanında bir iş önerir, ayrıca kendi evini düzenleyip alışverişi onun için yapacağı ek bir işte teklif eder. Bunun akabinde geçen 2 ay iyidir. Arkadaş olmuşlardır. Zoe diyete başlamış, kilo vermektedir ama gel görelim ki Trevor kızı ummadığı anlarda düşünmeye başlar. Kız evlenmek için kafaya koyduğu kız tipine hiç mi hiç uymuyordur. Kızımızın bara yaptığı sosyalleşme ziyareti kararlar alınır. Beklentisi olmayan, sadakat dışında bir şey gerektirmeyen bir ilişki içine girecektir. Trevor çok geçmeden bu anlaşmayı yaptığı için kafasını duvarlara vurur ama gerçekten herşey için çok mu geçtir?

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...