20 Şubat 2012 Pazartesi

Bay Mükemmel - Linda Howard




Kitap ismi: Bay Mükemmel
Yazar Adı: Linda Howard
Yayınevi: Doğan Kitap
Türü: Polisiye Aşk
Format: Paperback
Dil: Türkçe
Sayfa: 412
Çıkış Tarihi: 2008

Çevirmen: Ali Cevat Akkoyunlu


Güzel bir Linda kitabıydı ama şimdi yalan yok, çok komik yorumlarına kanarak okuduğumdan bir hayal kırıklığı ister istemez yaşadım. Ama yazarın hakkını yememek lazım, kurgu çok hoştu. Sağ gösterip solda vurduttu. Zaten özellikle katil kim diye aramam polisiyelerde. :D Şaşırmak daha zevkli geliyor.

Sevdiğim bütün kitaplarda olduğu gibi erkek karaktere şöyle bir çarpılmışlığım var. Ama o kadarda çok değil. Laflarla arası pek iyi beyefendinin. :D Muzur bir karakter. Tamda şurada beynimde  lafın gelişi ampül yandı. Hep yorumlarda erkek karakterlere değinipte kadın karakterlere hiç yer vermediğimi farkettim. Erkekleri kadınlardan daha ilginç yapan yazarlar. Ancak sinir bozucu yada sempati ve empati duyacağım kadın karakterler varsa yorum yazarken aklımdalar. Ama şimdi benim suçum ne :D

Efendim her zaman ki gibi konuya gelirsek. Büyük bir bilgisayar şirketinde çalışan dört arkadaş, bir cuma günü iş çıkışını daha erkekler hakkında dedikodu yaparak geçirirken akıllarına Bay Mükemmel'in nasıl biri olmasını istediklerini sıralayan bir liste hazırlarlar. Bu liste önce şirket gazetesinde, son eyalet gazetelerinde, peşi sırada kanallarda yayınlanır.


Hanımların kimlikleri çok geçmeden ortayada çıkar. İçlerinde en rahatı aslında Jaine'dir. Ne evlidir, ne bir ilişkisi bir şeyi vardır! Tabii, o sıralar yeni taşındığı evde ki yan komşusunu içten içe potansiyel bir erkek arkadaş olarak değerlendirmesinin ise konuyla hiç mi hiç alakası yoktur! İşler çığrından çıkıp liste bayanlarının peşine eli kanlı bir katil düşünce tabi yan komşu özel dedektif Sam devreye girer. İlişkileri derinleştikçe adam hem kadının başına gelmemesi hemde kızı elinden kaçırmaması için elinden geleni yapmaya kafayı koymuştur.

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...