14 Nisan 2012 Cumartesi

Kalbimin Tek Sahibi - Jo Beverley


Kitap Adı: Kalbimin Tek Sahibi
Yazar Adı: Jo Beverley
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Orta Çağ
Yayınevi: Artemis Yayınları
Seri Adı: Dark Champion
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 4
Format: Paperback
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 480
Çıkış Tarihi: 2011
Çevirmen: Solina Silahlı

Süperdi, süperdi, süperdi :D Diyecek başka kelime bulamıyorum. Uzun zamandır hasretini çektiğim, kendimi kaptırabileceğim bir kitap bulduğuma ne kadar sevindiğimi anlatamam. Zaten orta çağ kitaplarını her zaman - ne kadar karakterler mutlaka inatçı, olaylar o çağa uygun olarak sert olsada - sevmişimdir. Karakterler yüksek dozda iletişim bozukluğundan yakınsalarda kitabın sonunda bunuda hallettik ve içimiz rahat bir şekilde kitabı kapattık :)

Konumuza gelirsek hikaye 1060 ların sonlarında İngiltere'nin Fransız Normanlar tarafından işgalinde geçiyor. Oğlumuz bu savaşta çok kritik bir yerde çünkü annesi ingiliz ve yılın bir kısmı İngilterede bir kısmında Fransada yaşamış. Hikayede bir bağlılık savaşıda var. Ülke işgal edildikten sonra isyanın başındaki kişi ise Aimery'in dayısı. O yüzden kendi babası bile oğluna şüpheyle, her an onlara ihanet edecekmiş gibi bakıyor.

Kızımız ise bir norman savaşçısının kızı ve annesinin dileğiyle manastıra kapatılmış. Ama babası ve abisi savaşta ölüpde topraklar ona kaldığında evlendirilmek üzere İngiltereye getirilmiş. Arazisini tanıması için topraklarına gönderildiğinde bir gün etrafı dolaşırken derede yüzen bir adamla karşılaşır ve anın heyecanına kapılıp gözünü başka tarafa çeviremez, çevirdiğinde ise çok geçtir adam onu kıskaçlarının arasına çoktan almıştır. İngilizce konuşmasından bir şey anlamayan kız adamın yüzüne şaşkınlıkla bakıyor ve onu öpmesini bekliyordur.Tabi adamın hoşçakal diyip gidişiyle ise hüsrana uğramıştır.

Tekrar karşılaşmalarında ise bu sefer kız olaya müdahale etmiştir. Ve bu adam Altın Geyik diye tanınıyor, köylüler tarafından bir kurtarıcı olarak görülüyordur. Kral ona seçme şansı sunup karşısına 3 adam diktiğinde Madeiline karşısında Altın Geyiği görünce çok şaşırmıştır. Adam diğerleri gibi ona kur yapmıyor aksine onu istemediğini her fırsatta belirtiyordur. Ama kader öyle oyunlar oynamıştır ki bu ikili kendilerini evli ve tehlikenin tam ortasında bulmuşlardır. Aşk,tutku,bağlılık ve güvensizliği konu alan bu hikayeye umarım benim gibi seversiniz :)

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...