25 Ağustos 2012 Cumartesi

Mating Flight - Shay Lacy



Kitap Adı: Mating Flight
Yazar Adı: Shay Lacy
Türü: Bilim Kurgu, Romantik
Yayınevi: New Concept Publishing
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 244
Çıkış Tarihi: 2007




Kitap çok güzel başladı. Cidden beklentim üzerindeydi. Kurgusu olsun, ikili arasında ki çekim olsun heyecanla kitabı bir gecede yarılamama hatta neredeyse bitirmeme sebep oldu. Ama gel görün ki ne zaman oğlanımızın kanadını kırdılar, hah hikaye tam orada yeşilçam tadı vermeye başladı. Oğlanımızın yok artık tam değilim, sana layık değilim, o değilim, bu değilim diye kızı ittikçe, reddettikçe, kahrettikçe bana olanlar oldu. Kas kafasına bir iki mantık sokmak isteğiyle içten içe kudurdum.

Ayrıca kitabın başında kızımızın daha rızasını almadan onu kendine bağlayıp, birde zeytin yağı gibi üste çıkması hele beni çıldırttı. Be adam, bari kızı seninle bir ömüre hapsettin, azıcık anlayış sahibi ol, dereyi geçene kadar ayıya dayı kıvamında kabalaşma ama değil mi?

Yok efenim, yok. Adam olmadı bu oğlan. Ne zaman ki kitabın sonunda kız olayları kafasına kafasına attı da anca çıkarabildi at gözlüğüne boyu posu devrilesice. Bu süreç içinde ise bizlerde şunları okuduk;

Kızımız USP denilen bir nevi bugün ki AB kısfesinde bir gruba üye. Birliklerine katacakları ırkları araştırmakta görevli. Bu seferki hedefleri ise Avera adında, insanlara çok benzerlikleri olan bir tür. Bu tür dağların zirvelerinde ki mağaradan evlerde yaşıyorlar ve ellerinde çok gelişmiş bir teknoloji var. Kızımız Sheleigh araştırma için geldi ama o gezegenin varisi ile aralarında bir şeyler oluşmaya başlıyor.

Adam kızı baştan çıkarıyor en sonunda. Kız kendini o zamana kadar saklamış birde. Bir tek bu adama karşı böylesine güçlü bir etkileşim hissetmiş. Safça duygularla da adamla şafakta kanyonlarda buluşmuş mu? Sonrasında adam bunu baştan çıkartıp, kızı tepeden atıp, kendi de atlamış ve havadayken kızla beraber olmuş mu? Az önce okuduğunuz şeye onların geleneğinde Çiftleşme Uçuşu gibi bir şey diyorlar. İki kişiye birbirine bağlayan bu ritüel aynı zamanda çokta bereketli.

Oğlanımız yere bastıklarında olayı açıklıyor. İşte kızımız o zaman neden sürekli pelerin giydiklerini kanatlarını görünce anlıyor. Adam anlattıkça kendini daha çok kapana kısılmış hisseden kızımız, oğlanın evine gidipte doktor tarafından muayene edilince ikizlere hamile çıkıyor. Bundan sonra ise en büyük amacı eşiyle arasında ki bağı eski hale getirip, isyanı çocuklarının geleceği için dindirmek oluyor.


Değerlendirme;

3.5/5



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...