28 Ağustos 2012 Salı

Adın Bende Saklı - Victoria Alexander


Kitap Adı: Adın Bende Saklı
Yazar Adı: Victoria Alexander
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Regency
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Seri Adı: Last Man Standing
Seri Sıralaması: 3
Toplam Kitap Sayısı: 4
Format: Paperback
Dil: İngilizce
Çıkış Tarihi: 2011


Kitap benim için çok çelişkiliydi. Kahkahalarla güldüğüm yerlerle, yazara "Aman şu yer değiştirme olayını uzatmasan olmaz zaten, okuru süründüreceksin mutlaka!" dediğim yerlere eşitti. Birde kitapta, hani komedi filmlerinde olur ya, adam bir şey konuşur, en yakın ama muzur arkadaş zeki ve alaycı laflarla cümleyi toparlar, bu tip durumlar çok vardı ve eğlenceliydi bu yüzden. Hele kitabın sonundaki cümbüş !

Amerikalı karakterleri okumayı seviyorum. Neden derseniz bir kere sevmek konusunda İngilizler kadar kibirli değiller. Çabuk kabullenen bir yapıları var. İnsanın içinden diğerlerine "Hah sende şöyle olsana!" diyesi geliyor. Ama bu oğlan olayı abarttı. Tam bir aptal aşığa dönüştü sonunda. Bu hali bir nevi sürünmesine, e tabi kızımızında kalbini kazanmasına ön ayak olmadı değil hani hakkını yemeyelim.


Kızımız ise zeki, yeri geldiğinde kurnaz, bağımsızlığına düşkün, şımarık - aman ha karıştırılmasın mızmız değilmiş! - ailenin en küçüğüdür. Gelmiş 26 yaşına evlenmeye niyetli ama doğru kişiyi bulamamış biri. Daniel ise malumunuz iddiaya girmişti hiç evlenmeyeceğim demese de yakında da demiyordu. Ama tabi planlar babaların kafa kafaya verip bu iki evlenmeye tövbeli hale gelmiş kişiyi evliliğe zorlamışlardır. Eğer bu evlilik olmazsa Cordelia'nın ailesi dara girecektir. Ama sevgili babası onu bir satış malzemesi gibi nasıl takas etme cüretinde bulunur ! Ah burdan anladığınız gibi işe büyük bir gurur karışınca bu aşıkların işi epey zordadır. Tabi bizim hin akıllı Cordelia bu "Amerikalı" Bay Sinclair hakkında bilgi almanın en iyi yolunun çalışanını sorgulamak gibi bir fikre kapılmasıyla cümbüş başlar. 

Karşısında ki Bay Sinclair'in katibi sandığı adam aslında kendisidir ve Daniel bu parlak yeşil gözlü alımlı bayanıda düzeltme gereği duymamıştır. Tabi Cordelia'nında kendini refakatçisi olan kuzeni diye tanıtması olayı iyice karıştırır ve güya çalıştıkları kişiler hakkında bilgiler toplarken kendileri arasında bir şeyin filizlenmesine sebep olurlar. Cordelia ve Daniel bugün, yarın gerçeği açıklayacağım derken açıklama günü geldiğinde herşey için çok geçtir. - Olmasa şaşardım! -


Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...