2 Aralık 2012 Pazar

IV. ÜKG Blog Tur Part I | Fırtına Büyücüsü - Jim Butcher



ÜKG olarak dördüncü blog turumuza hoş geldiniz! 


Bu sefer ki blog turumuzda İthaki Yayınlarından çıkan Dresden Dosyaları serisinin ilk kitabı Fırtına Büyücüsünü konuk ediyoruz. Bu turda yine sizlerle kitap hakkındaki yorumlarımı paylaşacağım. Bakalım bloggerlarımız size neler sunacak? 



      Blog Tur Programı  




Kitap Yorumu ve Daha Fazla Dresden! 



Yazar Röportajı



Kitap Yorumu


Kitap Yorumu



Kitaptan Alıntılar


Kitap Yorumu ve Okuyucu Testi


Ön okuma


--------------------------------------------------


Kitap Adı: Fırtına Büyücüsü
Yazar Adı: Jim Butcher
Türü: Urban Fantasy
Yayınevi: İthaki Yayınları
Seri Adı: Dresden Dosyaları
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 14
Format: ARC/Paparback
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 367
Çıkış Tarihi: 2010
Çevirmen: Ulaş Apak


Kitaba başlamadan önce hakkında çok şey duyduğumu söylemeliyim. Okurken de duyduklarıma hak verdiğim yerlerde olmuştur. Kitap ne kadar duysamda beklentimin aksine gayet esprili bir anlatımla sunulmuştu. Harry Dresden, bu kadar da olmaz ama! dedirtirecek kadar talihsiz bir adammış meğersem. Yazarımız çelikten, yıkılmaz, geçilmez bir karakter yapmak yerine hatalarımla, kusurlarımla ben buyum diyebilen, büyücülüğünün haricinde aslında kendi halinde bir karakter oluşturmuş. İzin verseler ne etliye, ne sütlüye karışacak. Ama belalarda peşini bir türlü bırakmıyor. 

Herşeyden önce faturalarını ödeyebilmesi için aldığı işlere ihtiyacı var. Aslında çok yetenekli bir büyücü. Ustasının kötü tarafa geçmesiyle nefsi müdafa ile bir büyücü öldürdüğünden başında en ufak bir hata yapmasını bekleyen bir Cellad'ı bile var. Kitap boyunca Harry'e karşı bir sempati duymadan edemedim. Adama izin verseler işini yapacak ama öyle zamanlarda olmadık aksilikler çıkıyor ki, bir bu eksikti diyorsunuz. Mesela insanları öldüren büyücünün tılsımı Harry'deydi ve danışmanlık yaptığı polislerden biri gel ofisini kurcala, o tılsımda dönüşsün mü büyükçe bir akrebe? Zehirli mi zehirli. Kızı zehirlesin. Oğlumuz gelsin kurtarmaya ama o anda Harry'e kızgın olan polis bunun bir oyun olduğunu sanıp, o kaçmasın diye kendine kelepçeledi mi oğlumuzu? Adam canavarla mı savaşsın oradan mı kaçmaya baksın yoksa kelepçenin engeline mi takılmamaya dikkat etsin? 

Buna benzer bir çok talihsizlikler var. Kitap paranormal açıdan bu kitapta biraz çeşitlilik gösteriyor ama sanıyorum ki ilerleyen kitaplarda daha çeşitli bir kartelayla karşılaşacağız. Bana uzun bir maceranın daha ufak bir parçasını öğrenmiş havası bıraktı ki şu an 14 kitabı bulunmakta serinin.

Kitap başlarında hızlı ortalarında durgun sonlarına doğru tam gaz ilerleyerek çekiyor sizi. Birazda bu ortalarda ki durgunlukla kitabı bırakmam kırık puan vermeme sebebiyet verdi. E bide Harry'nin daha ne bileyim güçlü bir karakter olmasını bekliyordum sanırım. İkinci kitabı bunun bilincinde okumam daha iyi olacaktır. Bakalım diğer kitaplar hakkında düşüncelerim neler olacak? 

Değerlendirme;

2,5 /5 





Kurt Adam ve Hayalet Tehlikesi blog turlarımız için takipte kalın!



Belki ilginizi çekebilir; 

Dresden sevelere müjde! 4. Kitap 2013'ün ilk aylarında çıkacakmış!

Dresden Dosyalarının 12 bölümden oluşan bir dizisi,


Trailer;


4 kitaptan oluşan bir çizgi romanı bulunmaktadır. 




Buda Wallpaper sevelere hediyemdir. :) 









0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...