25 Temmuz 2012 Çarşamba

Until the Sun Falls from the Sky - Kristen Ashley



Kitabın Adı: Until the Sun Falls from the Sky
Yazar Adı: Kristen Ashley
Türü: Fantastik, Romantik
Yayınevi: Self-Publisher
Seri Adı: The Three
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 3
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 560
Çıkış Tarihi: 2012



Kitabı yazarın kitaplarına bakarken keşfetmiştim. Seri olmadığını görünce daha konuya bakmadan dalış yaptım. Sonra ne oldu? Seri çıktı! Neyse, bu konuda sızlanmayacağım. Açıkçası kurguyu sevdim. Şu ana kadar okuduğum vampir kitaplarına göre güzel değişiklikler bulunmaktaydı. Yazarın tarzınıda göze alırsak ikilimiz kitapta fazla ön planda. İşe fantastik öğeler katılmış aşk romanı demek daha doğru olur sanırım.

Erkek karakterleri her zaman ki gibi güçlü yapıdaydı. Kadın karakterimiz hakkında çok çelişkide kaldım. Bazen cidden bu kadar uzattığı için ondan nefret ettim. Bazen ise Tristan'a bende onunla küfür ederek eşlik ettim. Görünüş olarak nefretten aşka bir kitap gibi görünse de bütün sorun kızımızın keçi inadı yüzünden.

Biraz kitaba dair değişikliklere girersek; vampir kendilerini insanların evrime uğramış bir çeşidi gibi görüyorlar. Tabii doğruyu daha ileride okuyoruz ama bana saçma geldi o kısmı açıkçası. Burada ki vampirlerimiz güneşe çıkabiliyor, normal yemek yiyebiliyor, üreyebiliyorlar. Daha aklıma gelmeyen bir çok vampir miti ise diskalifiye edilmiş kitaptan. Kitabın temelini oluşturan ise beslenme zincirleri. Vampirler Seçilme adı altında beş yüz yıldır düzenlenen, seçkin ailelerin katıldığı baloda kendilerine "concubine" ediniyorlar. Siz bu "concubine"i metres olarak varsayın. Zira bir vampir niyetini açıklayıp, o kişininde rızası varsa anlaşmaya varıyorlar. Kadına veya erkeğe tüm lüks sunuluyor. Hatta anlaşmaları sonlandırıldıktan sonra bile, evlenmemeleri halinde bu desteği almaya devam ediyorlar. Adam o kişiden beslenip gidiyor. Cinsel bir şey olması yasalar gereği söz konusu değil. Ayrıca concubine'e sevgi gösterisinde bulunmak bile kötü gözle bakılan bir şey.

İş böyle olunca oğlanımız Tristan 20 yıl önce gördüğü güzelliğin en sonunda Seçilmeye katılmasıyla niyetini açıklamakta geç kalmıyor. Ama istediği, ihtiyaç duyduğu ise ondan beslenmekten ötesi... İşte sorunda burada başlayıp, kızımızın bu duruma direnme sancıları, bu süreçte Tristan'ı sevmeye başlamasıyla konseyin olayı didiklemesi arasında karakterlerimiz kendilerini bir kehanetin ortasında buluyor.

Böylelikle de serinin adı olan The Three kehanetini işleyecek olan yazarımız her kitapta o kehaneti gerçekleştirmeye bir nebze yaklaşacak kahramanlarımızı konu almayı hedeflemiş. Farklı bir şeyler arıyorsanız ve romance olsun taştan olsun diyen biriyseniz size göre bir kitap diyebilirim.

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...