14 Ağustos 2012 Salı

Wildest Dream - Kristen Ashley





Kitap Adı: Wildest Dream
Yazar Adı: Kristen Ashley
Türü: Fantastik, Romantik
Yayınevi: Self-Publisher
Seri Adı: Fantasyland
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 4
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 464
Çıkış Tarihi: 2011


Bu yazarı sevmemin sayısız nedeni var. Ama en başlıcaları özgün bir kurgu ve süper karakterler oluşturması. Buna birde fantastik bir dünya ile timetravel - zaman yolculuğu - işini karıştırınca "E pes, kadın elini nereye atsa dolu geliyor." diyesim geldi. Öncelikle timetravellardan vebalı gibi kaçan zati muhterem benin böyle bir romanı beğenmesine ilk başta şaşırdım ama cidden merakla ve sonunda bana kazık atmayacağını bildiğim bir yazardan bu türü okumak paha biçilemez.

Bu sebepledir ki daha ilk dakikalardan kızımızın anne ve babasını tekrar görme arzusu üzerine, bir cadıya bir milyon ödeyip onu paralel bir gezegendeki ikiziyle yer değiştirmesi için vermesiyle hikayemizin başlaması ve benim kapılmam bir oldu. Hele ki kızımız diğer ikizi tarafından bir nevi tuzağa düşürülüp, paralel gezegene geçmesinin üzerinden yarım saat geçmeden kendini iri yarı, devlikten halice bir adamla evlenmiş bulmasıyla olaylar ilginç bir hale aldı. Ama gel görün ki paralel dünyada ki ikizin senin dış görünüşünde olsa da huylarınız farklı. Adam da evleneceği prensesin lezbiyen olduğunu pekala bildiğinden, tören ertesi bunu avlanma kulübesinde tek başına 2 ay bırakıyor. Birincisi; evet, kızımız prenses. Paralel gezegene geçip o dünya da prenses olduğunu görmek kime nasip olur ki? İkincisi; Evet, o dünyada lezbiyenlik vs gibi olaylara çok kötü bakılmıyor. Tabii, prenses değilseniz ve sizden geleceğin kralını doğurmanız beklenmiyorsa.

Hikayeye tam bu kısımda altı haftalık bir atlama yaşarak oğlumuzun eve dönüşüyle start alıyor. Karşısında bulduğu kadın tamamen farklı. Eski prensesin yapmayacağı şeyler yapmakta. Olayın iç yüzünü ise ona varis kalınan Elfleri - aynı zamanda Ejderhalarda emrinde - yönetme gücü sayesinde öğreniyor. Adama olayları açıklıyorlar. Adamda diğerinden hazzetmez bu kızdan da pek bir hoşlandığından daha kızımıza bir sual bile iletmeden Elflere onu bu dünyaya bağlamalarını söylüyor. Daha önce kızımızın bu dünyaya sadece bir yıllığına geldiğini söylemiş miydim? Aov, problem! dediğinizi duyar gibiyim. İşte asıl olaylar tamda buradan sonra oluyor.

Hikaye ağırlıklı olarak romance anlatsa da ilginç bir fantastik dünyayı keşfetmemize de izin veriyor. Seri her kitabı ayrı okunabilse de asıl zevkinin sırayla okuyarak çıkacağını söylemem lazım. Farklı bir şeyler okumak isteyenler için ideal bir kitap.


Değerlendirme;



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...