27 Aralık 2012 Perşembe

Dantel - Shirley Conran



Kitap Adı: Dantel
Yazar Adı: Shirley Conran
Türü: Genel Kurgu, Dram
Yayınevi: İnkılap 
Seri Adı: Dantel
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 2
Format: Paperback
Sayfa Sayısı: 640
Çıkış Tarihi: 2008 - İlk 1980'lerde yayınlanmıştır.
Çevirmen: Oya Alpar




Bu kitap hafızanıza kazınacak detaylarıyla sizi kitaba bağlayıp bitene kadar bırakmayan türden. Çoklu karakterler anlatımına müthiş bir örnektir. Her karakteri süper bir incelikle işlemiş, gizemi ve macerayı hikayeye özenle örmüş yazarımız. Ben şaşkınlıkla ve yazarı içimden tebrik ederek okudum.

Konumuz dört kızımızın İskoçya'da ki şık bir yatılı okulda tanışmaları ile o sene gençliğin ve başlarında ebeveyn olmamalarının verdiği başdöndürücü özgürlük duygusuyla cinsel kimliklerinin farklarına varırlar. O yıl dört kızdan biri hamile kalmıştır. Bu arkadaşlar ülkelere dağılsalar bile hep bağlantıda ve hayatlarında destekçi olarak bulunuyorlardır. Bu dört kadından birinin çocuğu olan kızımız ise tam bir insalık dramı içinde hayat yaşamıştır. Annesinin onu bıraktığı süt annesi evlenmiş ve kocasının memleketine kızı götürmüştür. Tam o arada savaş çıkmış ve bunlar geriye dönme çabasında kızcağız bütün tanıdıklarını kaybetmiştir. Üstüne üstlük Fransız bir aileye verilir. Kadın kıza yapmadığını bırakmıyordur. Bir gün sinema önünde bir adamla tanışır ve ondan hoşlanmaya başlar. Çocuk 20'li yaşlardadır, kızımız ise 13...

Beraber olurlar ve kız hamile kalınca adam ona parayı verip kürtaj olucağı yeri söylemesiyle ortadan kaybolur. Kız ne yapıcağını şaşırmış bir şekilde o yeri bulur ama parası yetmiyordur. Oradaki kadın çıplak pozlar karşılığında ona para vericek birini önerir ve kızımızın seks sembolü olmasının hikayesi böylelikle başlar. Kitabın sonunda ağzım açık kalmıştı. Yok artık! diyeceğiniz bir kitap. Ve devamıda var bu kitapta kızımız annesini buluyor diğer kitapta da babasını. Bir gün mutlaka o kitabıda okuyacağım.

Dipnot: Yorumumu blog için düzenlerken yine aynı duyguları, hala yaşadığımı söylemem lazım. Benim için yeri çok ama çok ayrı bir kitap.

Değerlendirme;

2 yorum:

  1. Öyle bi yazdın ki canımı çektirdin. Hani biri karşında yemek yle bi iştahlı yerki seninde canın çeker aynısı oldu banada. Bakalım nasıl bişiymiş kitap. :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...