9 Aralık 2012 Pazar

IV. ÜKG Blog Turu II. Part | Kurtadamlar - Jim Butcher




Hoşgeldiniz! 

4. Blog Turumuzun I. Partına BURADAN ulaşabilirsiniz!

Bu sefer ise Dresden Dosyalarının ikinci kitabı olan Kurtadamlar ile karşınızdayız. Öncelikle blog programımıza bir göz atalım;




Zimlicious; Röportaj

Kitap Esintisi; Kitap Yorumu!

Kitaplık Kedisi; Kitap Yorumu!

Sevgili Kitap; Alıntılar! 

Kağıt Kız; Ön Okuma!


Anita Blake - Harry Dresden Karşılaştırması 
ve Okuyucu Testi!


Bende sizlerle kitap hakkında görüşlerimi paylaşacağım. Bakalım Harry'nin başına yine neler gelmiş?


                     --------------------------------------------------------------

Kitap Adı. Kurtadamlar
Yazar Adı: Jim Butcher
Yayınevi: İthaki Yayınları
Türü: Urban Fantasy
Seri Adı: Dresden Dosyaları
Seri Sıralaması: 2
Toplam Kitap Sayısı: 14
Format: Paperback
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 418
Çıkış Tarihi: 2010
Çevirmen: Ulaş Apak

Yazarımızın Harry'e ciddi bir kastı olduğunu düşünmeye başladım. George R.R. Martin'den sonra karakterine husumet besleyen bir Jim Butcher'ı gördüm ben. Zaten George'dan mı ders aldı bilmem bu kitapta patır patır iyileride serdi yere. İlkine göre daha sert diyebileceğimiz bir kitaptı. Sağ gösterip sol vurdurtan bir kurguydu.  - Okumayanlar için elimden geldiğince spoiler vermemeye çalışıyorum. :) -

Oğlumuzun hala yemeğenini alacak parası yok, budurumuna Ütopik Kızlar olarak çok üzülüyoruz. Hatta blog turunun gelirini Harry'e bağışlamayı bile düşündük. Şaka bir yana cidden durumuna üzülmekteyiz. Kitabın sonunda ömrünün geri kalanında elini kaldırabilse ne mutlu! diyebileceğim bir durumdaydı. Yazarımız bu kitapta işin içine biraz aşk karıştırmaya çalışmış ama işin ucunda bu konularda oldukça beceriksiz Harry olunca ilişkinin gidişatından pek umutlu değilim. Herşey iyi güzel de yazarın anlatımında bir şey var sanki. Tamam, esprili, Harry iyi bir karakter, konuda oldukça ilgi çekici ama iş kitaba dökülünce üzülerek söylüyorum ki kendimi sıkılırken buldum. Bazı gereksiz uzatmaları gözümle tarayarak atladım bile.

Ama yazarımız karakter oluşturma da oldukça iyi. Bu kitapta Murphy sinirlerimi bozmaya başladı. Harry ile aralarında ki güvensizlik oldukça huzursuz bir ortam yaratmaya başladı. Sanırım bu kitapta en ilginç ve gizemli kişi Tera. Kızın hala nereden gelip, nereye gittiğini bilmiyoruz. Ama kesinlikle tekrar görmeyi ummaktayız. :)

Kitabın konusuna gelirsek Harry eski bir çırağının ricası üzerine favori restoranına çağırılmış ve eline bir kağıt parçası tutuşturulmuştur. Kağıtta doğaüstü bir varlığı içeride tutmayı sağlayan bir çemberin çizimi bulunmaktadır. Harry bunun hakkında bilgi verse de tehlikeli olduğundan kıza çok fazla durumu açmaz. Sinirlenip giden eski çırağın ardından Murphy gelir ve yeni bir cinayet mahaline giderler. Bütün delliler bir kurt adamın cinayetini işlediğini göstermektedir. Bir de geçen bahar ki büyücünün olayından sonra Murphy için durumlar zorlaşmıştır. İç güvenlik açığını aramaktadır, bu kurtadam soruşturmasınıda FBI'lar aldındığından araştırmalarına izin vermezler.

Harry hiç durur mu? Olayı kazıdıkça arkasından türlü şeyler çıkacaktır. Artık öyle bir zaman gelecektir ki, kim düşman kim dost birbirine karışacaktır. Harry ise her zaman ki gibi bu ölümleri durduracak tek insandır.

Serinin üçüncü kitabında neler olduğunu haftaya olan blog turumuzda öğrenebilirsiniz!

Değerlendirme;



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...