28 Şubat 2012 Salı

Secret Fire - Johanna Lindsey


Kitap ismi: Secret Fire
Yazar Adı: Johanna Lindsey
Yayınevi: Avon Books
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Regency
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa: 416
Çıkış Tarihi: 1987



Öncelikle kitabı bana öneren İpek ablama çok teşekkür ederim. Johanna çok sevdiğim bir yazar. Bu kitabında da beni yanıltmadı ve sayfaları hızlıca çevirdiğim harika ve heyecanlı bir okuma süreci geçirdim. Kimi zaman ağlamamak için kendimi zor tuttum kimi zaman ise karakterlerimizin atışmaları yüzünden kahkahalar attım. Sinirden patlayacak dereceye gelip yeter ama uzattın diye sıkıldığım yerlerde olmadı değil! Bir çoğu kızımızın haklı şekilde olan inadı ve gururu yüzündendi.

Hikayemizin içerdikleri;

Dimitri; Beyaz atlı prens gibi mübarek bir Rus prens. Sarı saç kahve rengi göz. Soy Vikinglere dayanıyor. Özenilmişte yaratılmış boy pos endam yerinde bir varlık! Ama bir sorunu var her istediğini elde etmek zorunda!

Katherine; İdealist, gururlu, dik başlı, oldukça da inatçı, ama uzun süre küs kalamayan, kendi kendine konuşmayı adet edinmiş, eşsiz bir güzelliği bulunmasada harika gözlere sahip bir kadın. Dimitri'nin isteme hatasına düştüğü kadın aynı zamanda.

Vladamir; Katherine'i kaçırma akılsızlığında bulunan ve bu yüzden kitabın sonuna kadar kızdan çeken bir adamcağız. Dimitri'nin en güvendiği adamlarından biri.

Sonya; Dimitri'nin zalim bir hükümdar gibi davranan teyzesi. Aynı zamanda kızımızı ona çalışanlarında karşısında karşı çıktığı için değnekle vurdurulmasını sağlayan ve bunun karşılığında biz zavallı okurların isteklerine rağmen hiç bir ceza almayan zülmeden kadın.

Anastacia; Dimitri'nin İngiltereye gelmesine sebep olan şımarık prenses kız kardeşi.

Hikaye kontu kızı olan Katherine'nin, kız kardeşinin nişanlısıyla kaçacağından şüphelenip, onu hizmetçi kılığında takip edip, yabancı bir adam tarafından ahlaksız teklifi ret ettiği için kaçırılması ile başlıyor.

Dimitri, kız kardeşinin birinin yatağında yakalanıp, skandal çıkarması dolayısıyla İngiltereye tam da müstakbel eşine kur yaptığı dönemde gitmek zorunda kalmıştır. Kardeşiyle aracında yolculuk yaparken, sokakta bir adamı başından savmayan kadını görür ve onu ister. Hemen adamına kızı ona ayarlaması talimatını verir.

Emir kulu olan Vladamir ise kızın reddi karşında şok olmuştur. Prensini biri nasıl reddebilmiştir ki! Bu yüzden kızı kaçırır. Gün boyunca dil döker ama kız yolundan geri dönmez. Vladamir en sonunda kızın yiyeceğine afrodizyak koymakta bulur çareyi. Bu sayede Dimitri kızı ilacın etkisinde bulur. Kız durumun da farkında değildir ve hasta olduğunu sanıyordur. Dimitride telaşla adamına kızın neden hasta olarak odaya konulduğunu sorar ve durumu öğrenir. Dimitri ise malesef ki durumdan istifade etmiştir. Kızı düşük seviyeden bir kadın sanıyordur. O yüzden hiç kızın saf, pak olacağına kafa yormamıştır.

Ertesi sabah kızın uyanmasıyla tehditlerde başlar ve Dimitri Rus Prenslerinden biri yazın İngiltereyi ziyaret edeceği için Rusların ismine herhangi bir leke gelmesini istemiyordur. Bunun için kızı da beraberinde Rusyaya götürür. Yolculuk boyunca Katherine'in reddedişiyle aralarında ki tutku daha da çoğalmıştır. Rusya'ya vardıklarından sonra da olaylar peşi sıra ardına gelmeye başlar. Acaba Dimitri Katherine'in gerçek kimliğine inanıp onu elinden kaçırmayı göze alabilecek midir?

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...