10 Eylül 2013 Salı

Goodreads Kullanım Klavuzu #4 | Kütüphanecilik



Bu yazımı tüm Goodreads'te kitap eklemek isteyenlere ithaf ediyorum!

----

Öncelikle Kütüphanecilik için başvuruda bulunacağız. Bunun için sitemizin en altındaki "Help" bölümüne girmemiz gerekiyor.



Karşınıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkacaktır. İşaretlendiği gibi önce Librarian Manual'a sonrada "How to becaome a Librarian" yazısına tıklıyoruz.



Resimdeki gibi yazıdaki "Apply" bölümüne tıklıyoruz.

                 

 Resimde gördüğünüz boş bölüme neden kütüphaneci olmak istediğinizi yazıyorsunuz. Türkçe yazarsanız işler mi bilemiyorum. Ben " I want to add and edit Turkish books." gibi basit bir şey yazdığımı hatırlıyorum zamanında. Yazınızı yazdıktan sonra "Apply Now"a tıklıyorsunuz. Ortalama 1-2 gün içerisinde kütüphanecilik isteğiniz kabul oluyor. Her şeyden önce başvurmak için kütüphanenizde 50 kitabınız mutlaka bulunmalıdır.

 

 Şimdi gelelim kitap eklemeye! Bunun için en basit yöntem Arama bölümündendir. Hemen sağda "Manually add a book" seçeneğine tıklayınız.


Karşınıza böyle bir form çıkacak. Doldururken lütfen güvenilir kaynak kullanınız. Emin olmadığınız bilgilerle oynamayınız...



Bu da bir form doldurma örneğidir.


  

Formu doldurup "Create a Book"a tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Kitabınız artık eklenmiş durumda.



 Ama eklediğiniz kitap eğer İngilizceyse asıl versiyonuyla birleştirmek durumundasınız. Aksi halde iki farklı kitap gibi gözükür. Bunun için demin ki resimde kitap isminin olduğu yere tıklayarak şu anki yere geliyoruz. Goodreads ben bu resimleri çektikten sonra yapacağımız işleminin yerini değiştirmiş. Diğer edisyonlar sağda değilse de artık kitap özetinin altında bulunmaktadır.


 Yeni sisteme göre şu şekilde görünmektedir. "Combine"e tıklıyoruz...


 Şimdi eklediğimiz kitabın türkçe ve ingilizce versiyonlarını bulup işaretledikten sonra "Combine Editions" diyerek birleştiriyoruz.


Ve işte kitabımızın yeni eklenmiş ve birleştirilmiş hali! :) 


Ayrıca ufak bir ipucu da benden! :) Eğer eklediğiniz kitapları türkçe versiyonlarıyla değiştirmek istiyorsanız "Other Editions'a tıklayıp....



Listeden istediğiniz versiyonu seçtikten sonra "Switch to this edition"ı seçmeniz yeterli!


Umarım yazı işinize yaramıştır! Sorularınız varsa lütfen çekinmeden sorun :)

Hanife Albayrak

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...