20 Şubat 2012 Pazartesi

Uncommon Vows - Mary Jo Putney


Kitap ismi:Uncommon Vows
Yazar Adı: Mary Jo Putney
Yayınevi: Signet
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Orta Çağ
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa: 384
Çıkış Tarihi: 2003


English Review;

This books recommended from my dear friend but unfortunately things happen and I start to read this book after The Conqueror - Brenda Joyce. So I found it light after that. OK this books have a great theme and half-alpha male character but anyway I found it this book average. Story begun with soon-to-be-a-monk hero learns his father and families butchered from the enemy and he himself the only legitimate heir.

So he took over his duty serious for years and oath to revenge his enemy. And one day our heroine face with the furious ambush and run after the nunnery report the event. And quarry is the Lord Adrian. He took injured soldiers to nunnery and meet there with Meriel. He feels something for her but not admit even himself so he snap her. And our heroine surprised for such a rage.

When group is left Meriel felt her own life maybe dull one. So she decided not to take her wow and going after his brother. Many years after our hero and heroine meet the wood such a weird condition. But this time Adrian never let her go.


Türkçe Yorumum;

Kitabı malesef ki The Conqueror - Brenda Joyce gibi harika bir kitaptan sonra okuma hatasına düştüm ve beklentilerimi karşılayamadı. Ama olaylar güzeldi şimdi allah için. Erkek karakterimiz yarı alfa, aslında yerine göre nasıl desem esip gürleyip yerine görede süt dökmüş kedi olabiliyor. Adrian ailesinin ölümünü öğrenmeden önce rahip olmaya hazırlanıyordu, tek varis olduğu için mirası kabul edip yok edilenleri yeniden inşa etme üzerine baya zaman harcadı.

Bu aradada düşmanıyla baya çatışmalarda yaşadı. Bizim kızımızda bir rahibe olma adayı bu arada bir gün manastırın etrafında gezinirken bir tuzağa rast geliyor ve hemen bu durumu diğerlerine haber veriyor. Bir süre sonrada Adrian yaralılarını oraya taşıyor zaten. Kızla konuşuyor, kıza karşı bir hisler canlanıyor içinde ama aksine kızı tersliyor. Bunlar gittikten sonrada bizim kız hayatının rahibe olursa çok soluk geçeceğini farkediyor ve rahibe olmak için yeminin etmiyor kardeşiyle gidiyor.

Aradan yıllar geçiyor bu ikilimiz bir gün kızımız yanlışlıkla ormana girmesiyle karşılaşıyorlar. Kız onlara gerçek kimliğini söylemiyor yalanlar söylüyor. Bide şahiniyle avlanırken yakalandı diye saçma bir bahaneyle kızı tutuyor Adrian. Kıza metresini olmayı teklif ediyor kız şiddetle reddediyor. Adrian bütün lüksü kıza sunuyor ama kendi arkadaşlığını sunmuyor kızı odasına kapatıyor. Ama hiç bir faydası olmuyor bazen oluyor ki kıza tecavüz edecek raddeye geliyor ama öyle bir adam değil o yüzden geri duruyor.

Derken bir gün evlenme teklif ediyor kıza kızda kendini onun odasındaki camdan kalenin nehrine atlayarak cevap veriyor. Adrianda peşinden atlayıp kızı kurtarıyor. Kız 3 gün sonra uyandığında hiç bir şey hatırlamıyor. Adamıda kurtarıcı olarak biliyor. Bir süre sonra evleniyorlar abisi düğün günü herşey geçken buluyor kızı ama kız hiç bir şey hatırlamıyor ta ki bir gün açık havada yağmura yakalanıp yakınlarında bir yere yıldırım düşene kadar!

Değerlendirme;



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...