14 Mart 2012 Çarşamba

Taming the Wolf - Deborah Simmons





Kitap ismi: Taming the Wolf
Yazar Adı: Deborah Simmons
Yayınevi: Harlequin
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Orta Çağ
Seri Adı: The de Burghs
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 6
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa: 299
Çıkış Tarihi: 1997





Kitabı gülerek ağlayarak bazı yerlerde yazarın uzatmalarına sıkılarak okudum. Ama sevdim mi? Evet, hemde çok. Kızımızın başına gelen olaylardan tutun sonuna kadar bol aksiyonlu bir kitaptı. Ama yazara seyahat bölümlerini keşke o kadar uzatmasaydın demeden de edemedim yahu!

Kitabın yarısı neredeyse karakterlerimizin ingilterenin bir ucundan öteki ucuna gidip gelmeleri ile geçti. Ama şu da bir gerçekti ki Marion'un sürekli Dunstan'ın elinden kaçması ve yaşananlar komikti. Hele kitabın en başında Marion'la evlenmeleri için De Burgh'ların babasının talepte bulunmasını ve koskoca korkusuz De Burgh'ların bu fikirden vebalıymışçasına kaçmaları komikti. Kızımızın adama ilk görüşte bağlanmasını, iç düşüncelerini tatlı buldum. Hele ki Dunstan'ın kıskançlık krizleri :))Okuduğum en iyi harlequin Historical'lerdendi.

Konumuza gelirsek Marion oldukça yüklü olan mirasa sahip bir leydidir. Amcası vasisi olduğu ve malında gözünde olduğu için kızı evlendirmez. Zulüm etmektende geri kalmaz. Kızımız bir gün ondan güvenilir insanlarla beraber kaçmayı başarır. Yalnız amcası en kana susamış adamlarını peşlerine salar ve kızımız bu çarpışmada yaralanıp hafızasını kaybeder. Onuda Geoffrey ve Simon De Burgh kurtarır. Evlerine getirip kendi kardeşlerinden eksik etmezler kızı.

Bir tek ismini biliyorlardır haklarında. Etrafa haber yayarlar. Dunstan'ın babasını bir yıldan sonra ilk kez ziyaret ettiği gün haber gelmiştir. Amcası kızı geri istiyordur ve bunun uğruna savaş açmaya hazırlıklıdır. De Burgh'ların babası kızı bırakmaya gönlü el vermiyordur. Oğullarına onunla birinin evlenmesini söyler. Ama hiç biri bu fikre yanaşmaz ve en sonunda Dunstan'ın kızı evine kadar eşlik etmesine karar verir.

Yol boyunca kız oraya gitmek istemediğini kötü şeyler sezdiğini söyledik ve kaçtıkta Dunstan kızı yine de amcasına ulaştırmakta kararlıdır. Hatta bütün konvoyu kendi kızın peşinde koşarken katledilmesi bile onu bu görevden alı koyamamıştır. Ta ki kızın amcasının gerçektende kötü olduğunu görene kadar. Kızı kaçırıp kendi mantığıyla "kurtarmak" adına evlenmiştir. Ama sorun şu ki düşmanlar her daim pusuda beklemektedir...

Değerlendirme;


4.5/5


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...