23 Mart 2012 Cuma

What A Dragon Should Know - G.A. Aiken


Kitap İsmi: What A Dragon Should Know
Yazar Adı: G.A. Aiken
Yayınevi: Zebra
Türü: Orta Çağ, Fantastik, Erotik
Seri Adı: Dragon Kin
Seri Sıralaması: 3
Toplam Kitap Sayısı: 6
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa: 460
Çıkış Tarihi: 2009


Breic'i yani ikinci kitabı bitirdikten sonra bu kitabın vaat edici olacağını biliyordum ve yanılmadım. Her zamanki gibi bolca güldüğüm bir okuma süreci ile kitabı sonlandırmış bulundum. Yazar kadroyu genişletmek amacıyla haneye baya ilginç türler kattı. Mentorlar, Kum Ejderhaları, Su Ejderhaları filan ohoo varda var. Bu kitapta ki kızımızda bir insan. Breic'in ki gibi cadı filanda değil. Ne tesadüf çok ilginç bir şekilde tanrılardan birinden şöööyle altı yüz yıl yaşatan bir mühür aldı. Happy ever after'ı da garantiledi yazar böylece. Gwenvael çok komikti. Cidden adamda ne utanma var ne bir şey! Hele kızı nasıl kandıracağını bilemeyip timsah gözyaşları dökmesi. Şok etkisi yarattı bende!

İkilinin çatışmaları süper. Baya bir Annwlyn ve Fearghus - ilk kitaptaki kahramanlar - okuduk bu kitapta. Serinin en aksiyonlu kitabıydı zannımca. Kız kaçırmalar, ejderhalar tarafından kovalamalar, Mentorlarla savaş, doğumlar. Seriyi sevenler bu kitabıda seveceklerdir. Ayrıca spoiler olacak ama Breic'in eşi hamileee. Nasıl ya filan demeyin bende bilmiyorum. Bu çocuklar zaten anormal. Hele Annwlynkiler. Ne gülüyorum Fearghus'un oğlu için onu öldürmek istediğini düşünmesi, aynı şekilde Annwlyn'de kendi kızı için öyle düşünmesine. Fearghus için kızı bir prenses oğlu kötü adam Annwlyn içinde oğlu bir prens kızı cadı. :D Özetle ilk defa çok komik olupta kendi kitabında beklentilerimi yıkmayan bir karakter ile karşılaştım ve çok mutlu oldum.

Konumuza gelirsek Gwenvael her zaman ki gibi koca çenesini tutamayıp yedi aylık hamile olan Annwlyn'e davul gibi şişmişsin gibi bir şey söyleyip özrünü verilen göreve gidip dilemesiyle başlıyor. Yalnız görev önemli zira Annwlyn'e gönderilen mektupta çocuklarıyla ilgili olduğu söylenmiş. Gwenvaelde az gitmiş uz gitmiş o bölgeye de giderkende hep bir Canavar lakaplı şahısla ilgili olur olmaz şeyler işitmiş. Gittiği yerde de Canavar'ın minicik bir kadın olduğunu gördüğünden herkesin önünde basmış mı kahkahayı? E o kız sana daha bekle verir bilgiyi. Kızı kandırmak için atmadığı takla kalmadıktan sonra sonunda bir şekilde kandırır ve macera dolu yolculuklarına böylece başlarlar.

Değerlendirme;





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...