23 Ağustos 2012 Perşembe

No Words Alone - Autumn Dawn





Kitap Adı: No Words Alone
Yazar Adı: Autumn Dawn
Türü: Bilim Kurgu, Romance
YayıneviDorchester Publishing
Seri Adı: Spark
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 3
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 292
Çıkış Tarihi: 2008






Ben ailenımı isterimmmmmmmmmmmmmmmmmmm oy oy diye türkü çığırasım geldi kitabı bitirdiğimde. 

Neyse efenim şu aralar kitap beğenenememe sendromumdan sonra bu kitap iyi geldi açıkçası. Bu sayede de yeni bir tür ile tanışmış oldum. Bilim kurgu fazla detay ile beni boğmadığı sürece ilgimi çeken türlerden biri. İşe romance katılınca kitaba direkt daldım tabii.

Yazarın tarzı hoşuma gitti açıkçası. Olaya direkt giriş yaptı. Kurgusunu da bize ilerledikçe öğretti. Bu sürede bize adapte olmamız için iyi bir sürede tanıdı. İçerik ne kadar romance olsa da Bilim Kurgu yönü de pasif bırakılmamış.

Hikaye kendilerine Galaksi Kaşifleri diyen bir grubun araştırma sırasında araştırdıkları gezene çakılması ve o gezegendeki yaşayan canlılarla çöl gibi bir ortamda maruz kalmaları ile başlıyor.

Kızımız bir insan ve grubun tercümanı.
Kaptan tarafından pekte sevilmeyen biri.

Oğlumuz ise kendilerine Scorpio denen bir ırktan geliyor. Boylarının uzunluğu dışında tek fark ısıyı algılayabilen gözleri. Oğlumuz aynı zamanda gezegenlerini yöneten 12 liderden birinin varisi. İnsanlarla beraber kaldıkları durumu tartarak onları etkisiz hale getirmeme kararı alıyor. Böylelikle sığınaklara insanlarla beraber yolculuk ediyorlar. Yer altından ve havadan gelen saldırılarda bir kaç kişi kaybetmeleri üzerine sığınağa varıyorlar.

Kızımız o zaman koskoca bir erkek grubunda tek kadın olduğunun farkına varıyor. Ve burada kalacakları süre belirsiz... Akabinde kaptan kıza kötü davranmaya başlayınca, kızımıza göz koyan uzaylı kahramanımız onu himayesine alıyor. Kısa süre sonra da kendi şehirlerine götürüyor. Elçilik teklif ediyor. Bunun yanında da evlenme niyeti olduğunu geçte olsa fark ediyor. Böylelikle kızımız kendini, dilini bildiği ama kültürüne çok yabancı olduğu bu dünyada ailesinle bir görüşememek üzere kendini Prensle evli buluyor...

Peki, aşkları bu tür bir zorluğun altından kalkabilecek mi?

PS: Yazara seriye ortanca karakterden başlayıp, ikincide evlendiğini duyduğumuz karakteri bize okutturmaya çalıştığı için isyanlarımı sunuyor ve pes diyorum. Ben başka bir ailen hikayesi bekliyordum...


Değerlendirme;





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...