31 Mart 2012 Cumartesi

Yasak Gece - Olivia Gates




Kitap İsmi: Yasak Gece
Yazar: Olivia Gates
Yayınevi: Harlequin Türkiye
Türü: Günümüz Aşk
Format: Paperback
Dil: Türkçe
Sayfa: 112
Çıkış Tarihi: 2011











Türkçe Yorum;

Çocukların geçtiği hikayelere hep ayrı bir zaafım vardır. Bu hikayeye de merakla başladım. Bir arkadaşım okumuş ve sevdiğim söylemişti. Benimde hoşuma gitti açıkçası. Bu hikayelerin genelinde olduğu gibi entrikalı bir hikayeydi. Tek sıkıntım bence oğlumuzun geçmişini daha çok anlatılması ve bunun üzerinden okuyucunun duygulanmasını istememdi. Onun dışında diğer bu tip hikayelerin haricinde çocuk bir araç olmaktan çok hikayede benimsenmişti. Çok sevdim Alex'i. Kızımızın abilerinin çiftimizin arasına girmesine ise çok kızdım. Neyse ki kitabın sonunda bana kahkaha attırmayı becerebildiler. Kitapta Aris herkesin önünde dizleri üzerine çıkıp kıza evlenme teklifi tekrarlıyor. Kızımızın kardeşlerinin tepkisi,

"Tamam. Bu-oldukça rahatsız edici bir şey," dedi Lysandros.
"Bu aşk dolu sahne hayatımda gördüğün en korkunç sahne. Sarantos gibi bir adamı böyle görmek insanın tüyelerini ürpertiyyor," diye ekledi Damon.
Nikolas onaylayarak başını salladı. "Bundan sonra çekici bir kadın gördüğümde yolumu değiştireceğim. Aynı şeyin benim başıma gelmesini kesinlikle istemiyorum."
Aris onlara sırıtarak baktı. "Bence dizlerinizin üstüne çöküp aynı şeyin başınıza gelmesi için dua etmelisiniz; çünkü hayatınıza anlam katabilecek tek şey bu."
Erkek kardeşleri onlarla alay ederek gözlerini devirdiler.
Damon hayretle kız kardeşine baktı. "Demek ki küçük kız kardeşimiz en büyük canavarını evcileştirebilecek güce sahipmiş."

Sahne bu ve çok tatlı buldum. Ayrıca bu laflarından sonra şu beyefendilerinin bu sözlerini kendi kitapları olarak yutmalarını isterim :)

Konumuza gelirsek Selene Louvardis'in babası ölmüştür ve cenazeye en büyük düşmanları Aris Sarantos gelir. İlginç bir şekilde adam bu kayıba üzülmüş gibi görünüyordur. Bir tek Selene ile konuşur ve oradan çıkar. Selene ise herkes gittikten sonra evine gitmek için arabaya binecekken onu görür. Hala orada bekliyordur. Oteline bırakma teklifinde bulunur ve Aris arabasına biner. Ne kadar içinden o senin düşmanın bas git işine desede iç sesini dinlemez ve otel odasına çıkıp yemek yeme teklifini kabul eder ve bunun akabinde hafta sonlarını beraber geçirirler. Kızımız sonra hiçbir şey demeden çekip gider ama bir ses seda bekliyordur oğlumuzdan. Adam ise tepkisini ülkeden çıkarak gösterir. Aradan 18 ay geçer. Aris tekrar aynı pozisyonda, Louvardislerin evinin önündedir. Bu sefer bir davete gelmiştir. Selene'nin abisiyle sorunlarını tartışırlar ve o sırada Selene'yi görür. Bu sefer onu elinden bırakamayacağını biliyordur. Kız onu sert bir şekilde reddeder ama Aris geri basmaya niyetli değildir. Kızı takip eder ve bunun sonucunda 10 aylık bir oğlu olduğunu öğrenir. Hayatının şokunu yaşayan Aris baba olmaya hazır mıdır? Ya da bir eş olmaya?

English Review;

I have fond of accidentally-pregnant-heroine stories and I'm curious about this book when I started. One of my friend read and love it. Actually I like it too. Story contains lot of plot and this is a requirement such as like this books. My only distress is not to be told more of hero's past. I want to be emotional when I read why his is such a man. Yes, I'm touched with story but not quite I like to be. Otherwise I'm glad writer not to use a child for hero and heroins gathering. I love baby Alex. And I pissed of because heroines brothers broke between the lovers. Fortunately they made me laugh in the end.

And this is my favorite scene;
Lysandros was gaping at them. “All right. This is…disturbing.”
Damon snorted. “Tell me about it. This love thing is now officiallythe scariest sickness I’ve ever seen.
Seeing Sarantos of all men in this condition is definitely creepy.”
Nikolas nodded his emphatic agreement. “It’s enough to make me run the other way the next time I see
an attractive woman. Idon’t want this to happen to me.”
Damon shuddered dramatically. “You and me both.”
Aris smirked at her brothers. “You better get down on your knees and pray this, or even a fraction of
this, happens to you. It would be the one thing that would make your life worth anything.”
Her brothers rolled their eyes as if on cue.
Damon then looked at Selene in open amazement. “And to think our kid sister has the power to tame
the world’s biggest monster, have him on a leash purring and rolling over this way.”

Thank you Olivia for writing us such a lovely book :)

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...