10 Temmuz 2012 Salı

Lanetli Talih - Rachel Gibson


Kitap Adı: Lanetli Talih
Yazar Adı. Rachel Gibson
Yayınevi: Martı Yayınları
Türü: Günümüz Aşk, Romantik Komedi
Seri Adı: Yazar Arkadaşlar
Seri Sıralaması: 4
Format: Paperback
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 333
Çevirmen: Dilek Cenkçiler

Kitap zevkliydi. Başında sıkılsam ve konsantrasyon eksikliği çeksem de sonunda kitaba çekilip güzelliğinin farkına vardım. Kahkahalarla gülünücek bir kitap değil onu belirteyim. Ama hoş ve sevimli. Konusu Adale'nin fantastik kitaplar yazan bir yazar olması ve 3 yıldır her çıktığı adamın işin sonunda bir pisliğe dönüşmesi üzerine kendini lanetli olarak adlanladırılması ile başlıyor. 3 en iyi arkadaşı da evlenen veya evlilik yolunda olduğundan kendini yalnız hisseden Adale tamda o anda bayan mükkemel eş ve anne olan ablasının araması, kocasının onu terk ettiğini, hamile olduğunu söyleyip Adale'nin doğdukları kasabaya onunla gitmesini istemesiyle Adalenin hayatı değişir. 

Zach 14 yıldır şirret gibi bir karısı olması ve onunla zorunlu olarak evlendiği halde hayatını yaşıyordur. Ta ki Devon bir çöp kamyonunun sebep olduğu trafik kazasında ölüp, kızıyla yaşamak için kasabasına yerleşene kadar. Kızının eve yatıya arkadaş getirdiğinin ertesi günü verandasında üniversite aşkı Adaleyi bulunca çok şaşırır. Adalede şaşkın gözüküyordur ama ona karşı soğuk ve ilgisiz tavırlar sergiliyordur. Bu sarışın, çılgın saçları olan kadın bir dönem Zach in kalbinde fırtınalar estirmiştir. Ta ki Devon hamile olduğunu söyleyip Adaleye ayrılmaları gerektiğini söylediği güne kadar... 

Adale hemen oradan kaçmış ve kendine başka bir hayat kurmuştur. Zach te yıllarca Süper Ligte oynadıktan ve 7 beyin sarsıntısı geçirmesinden sonra 32 yaşında emekliye ayrılır. Kasabasındaki lise takımın koçluğunu yapıyordur. Adale bu devasa ve bir o kadar yakışıklı futbolcudan ne kadar nefret etmek istesede gene gönlünü kaptırıcak ve kendini iki süprizle karşı karşıya bulucaktır. 

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...