6 Şubat 2013 Çarşamba

Ölüler Kuşağı - Daniel Waters


Kitap Adı: Ölüler Kuşağı
Yazar Adı: Daniel Waters
Türü: Genç Yetişkin, Zombi
Yayınevi: Artemis Yayınları
Seri Adı: Ölüler Kuşağı
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 3
Format: Paperback
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 414
Çıkış Tarihi: 2011
Çevirmen: Banu Taylan Öğüdücü



Kitabı beğendim. İyiydi, hoştu ama daha önceden goodreadste okuduğum yorumlardan birine katılmamak elde değil. Alacakaranlığın zombi versiyonu olduğu söylenmişti. Gerçekten benzer noktalar çok, okulda tanışmaları, adamın uzak olsada kızın cesaret ederek yaklaşması, civardaki bir ölüm, balo vs gibi. Onun dışında değişik şeylerde vardı elbet. Sıkılmadan okudum ama bir daha okurmuyum ? Hayır. :) Tadımlık bir kitaptı.

Kitapta kızımız Phoebe gotik diye adlandırdığımız siyahlara bürünüp metalik rock dinleme, saçlarını uçuk bir renklere veya siyaha boyama, kendilerini toplumdan soyutlama gibi özellikleri olan yaşam tarzına sahip. Tabi asıl ölüler dirilmeye başladıktan sonra bu tarzında esprisi kaçmıştır.

Phoebe için uzaktan uzağa izlediği Tommy adında 'yaşam engelli'nin futbol oynamaya karar verip takıma girmesi ve bir maçını izledikten ona şiir vermesiyle herşey değişmiştir. Artık ölü sevici olarak toplumun çoğu tarafından damgalanıyor ve okulda zombilere karşı olan Pete tarafından tehdit ediliyordur. Bir de üstüne zombi ölümleri başlayınca işte olaylar orada tuhaflaşmaya başlar.


Değerlendirme;



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...