26 Mayıs 2013 Pazar

Başlayanlar - Lissa Price




Kitap Adı: Başlayanlar
Yazar Adı: Lissa Price
Türü: Bilim Kurgu, Distopya, Genç Yetişkin
Yayınevi: DEX Kitap
Seri Adı: Starters and Enders 
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: ?
Format: Paperback / ARC
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 338
Çıkış Tarihi: 2012
Çevirmen: Kadir Yiğit Us



Süperdi. Her zaman Genç Yetişkin'i Bilim Kurgu'da tercih etmişimdir bir kere daha tercihimin ne kadar doğru olduğunu anladım. Bu kitapta da ilginç bir konuyla karşılaştık. Çoğu hemcinslerine göre iyi bir gerilimde işin içindeydi.



Ve yine kendimi ağlarken buldum. Spoiler olmaması adına isim vermiyorum ama bir sahne var ki insanın cidden içi cız ediyor. Yazar ile yaptığımız söyleşide de bunu belirttim ve kendisinin de yazarken ağladığını söyledi. Okurlarında orada ağlamasını bekliyormuş. Ne diyelim benden yana muradına erdi vallahi!

Kızın bedenine giren yaşlıyla bilinç değişimleri ise oldukça değişikti. Kız bayılıp, uyandığında çok farklı yerde uyanması, etrafında olanlar. Hikayeye farklı hava vermiş. Yine herşeyi kardeşi uğruna yapan bir kadın kahramanımız söz konusu.

Konuyu okumuşsanız biyolojik savaşın orta yaşları öldürdüğü ve geriye yaşlılar ile gençlerin kaldığını biliyorsunuz. O yaşlılar yani Sonlayanların bir kısmı cidden kötücül varlıklar. Bir kısmı ise dersiniz melek. İşin içinde öyle politik işler dönüyor ki bazen cidden sinirlerime dokundu. Özellikle sonlara doğru kızımız hapishaneye düşünce.

Herşeyin ortasında ise bir aşk filizleniyor. Kızımız bürokrat birinin oğluna kapılıyor. Ama sonlarda etrafında oynanan oyunlar yüzünden sığınacak o dalı bile kalmıyor zavallıcığın.
Dikkat Spoiler!

Blake'in içindeki nasıl İhtiyar olabilir ya nasıl nasıl nasıl?! Sonradan neden geri döndü peki bu velet? Hemde kıza dair bir şey hatırlamazken! Ama bu hoşuma gitmedi değil. Michael iyi, hoş çocuk ama yazar zaten seçimi yapmış, bize ne demek düşer ki?  Bütün bunları yazara sorsakta ikinci kitapta cevaplarımızı alacağımızı söyleyerek sorumuzu yanıtladı. Ama gelin görün ki bu merak içimizi kemirmekte.


Kızımız finalde geçici bir mutluluk rüzgarına kapıldı ama ikinci kitapta fena olaylar bizi bekliyor gibi.  Yalnız kızın aklına giren çıkanın haddi hesabı yoktu yahu?! Beklemedeyiz. :)

Çeviride gözüme tırmalayan bir, iki detay vardı kenara not almayı unuttuğum - geç yorum yazmanında zararları :/ - ama onların dışında akıcı ve iyiydi.

Kitabı bana dürüst yorum karşılığı sağladığı için DEX Kitap'a teşekkür ederim!

 
Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...