10 Ağustos 2013 Cumartesi

Shocking Heaven - D. H. Sidebottom




Kitap Adı: Shocking Heaven
Yazar Adı: D. H. Sidebottom
Tür: New Adult, Erotic Romance, Dram, Günümüz Aşk
Yayınevi: Self Publisher
Seri Adı: Room 103
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 4
Format: EBook
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 427
Çıkış Tarihi: 2013



New Adult diye elime alıp okuyayım dedim ama karşıma çok farklı şeyler çıktı. Bir kere kitabın başından belli benim sonumun kitap bitince iyi olmayacağı. Kızımız 13 yaşındayken babası tarafından bir adama satılıyor! Hem de uyuşturucu için... Tabii biz o geceye dair detayları kitabın çoooook ilerleyen zamanlarında öğreniyoruz. Yazarın batasıca bir gizem anlayışı var ki kendimi sinirden kasmaktan dişlerim uyuştu. Benli bir anlatımda okuyucuyu karanlıkta bırakmak çok iğrenç bir deneyimmiş ben bunu iyice anladım...

Kitaba tekrar dönersek kızımız Eva 18 yaşında ve tüm kardeşler artık kabus gibi olan evlerini geride bırakıp üniversite okumaya gidiyorlar. Baba ölmüş. Anne hayatta olsada yaşayan ölü gibi bir şey. Ve kızımız yıllarca annesi ve babasının uyuşturucu borçlarını satıcılarıyla yatarak ödemekten erkeklerden soğumuş durumda. Tabii Room 103 grubunun solistiyle de tanışınca ne kadar inkar etsede bir etkileşim oluyor. Kitabın ilerleyen sayfalarında olmasaydı ölseydi gitseydi o çocuk dedim çok ama çok sinirliyim ona. 

Hikaye ikiye bölünmüş. Her iki bölümünde Jax öyle bir b*ktan iş yapıyor ki delirmemek ele değil. Önce kızımızla bir kızı hamile bıraktığı halde sevgili oluyor ve söyleme gereği bile görmüyor paşamız! Tamam seninde shitten bir geçmişin var kardeşim de bu kadar olmaz ki.

Çiftimiz bu engeli aşıp birde ünlü oluyorlar mı? Amerika'ya açılma fırsatları oluyor ama kızımızda ki geberesice vefa anlayışı yüzünden annesinin kanser olduğunu öğrenince onunla kalmaya karar veriyor. Böylece Jax ve grubu Amerika yollarını turlaya dursunlar kızımız 6 ay sonra annesini kaybediyor. Bu arada Jax ile iletişimi bir yerden sonra tamamen kopuyor.

Aradan iki yıl geçiyor ve kızımız kendi çapında ünlü olmuş ve bu kadar yıldan sonra tekrar Jax ile karşılıyorlar ve kıza bu konuda sinir olduğum bir şekilde hızlıca kaldıkları yerden devam ediyorlar. Kızımız Eva'nın başına gelenleri kendini zaman zaman kırbaçlatarak atlatma gibi bir alışkanlığı var. Kitap boyunca bir çok kez bu dürtüsüne veriyor kendini. Jax ayrıldıktan sonra hamile olduğunu öğreniyor ama çocuğu 22 haftalıkken ölüyor ve doğumda çok zorlu geçtiğinden tekrar çocuğu olamayacak.

Buraya kadar Jax'e küfretmediyseniz bir de şunu dinleyin! Kızımız 18 ay oğlan gelecek diye beklesin beyfendimiz sırf kıskanç biri ona annesinin hemşiresiyle sarılırken çekilen bir fotoyu attığı için kızdan ümidi kesmiş ve hayatına devam etmiş... Kızımız birde en son sevgilisinden Jax'in 3 ay sonra evleneceğini duysun mu? Yine Jax beyefendi anlatma nezaketinde bulunmadı tabii...

Böylece onlar yine Amerika'ya dönüp kızımız İngilterede eski depresyonuna yenik düştü. Bu kadar olayın ortasında ise geçmişindeki kabuslarla yüzleşmek zorunda kalıyor. Babasının odasında öldürüldüğü güne dair elindeki videoyu kötü adamlar istiyorlar ve kızın evini hava uçuyorlar hatta kaçırıyorlar. Orada birde ne görsün? Babası! Annesi ölmeden önce babasının başkası olduğunu anlatmıştı ve öldüğünü söylemişti. Kız şaşırıyor ama kesinlikle açıklamalarını dinlemek istemiyor. Affetmiyorda. Videoyu verip kurtuluyor.

Eva'nın grubuna Amerika'ya açılma teklifi geliyor ve kızımızda Jax'in nişanlısından gelen açıklamayla Amerika yollarına düşüyor. Bizim ahlak timsali iyilik meleğimiz (!) Jax meğersem bu kıza yardımcı oluyormuş. Gerçek değilmiş hiç bir şey. Eva'nın en son sevgilisi bu kızı baya darp etmiş ve hamile bırakmış. Jax'te kurtulmak için böyle bir yola başvurmuşmuş. Sözün özü kızımız yağmurlu güne dayanamayan bir pamuk şeker misali eriyip gitti. Oğlumuza kavuştu. Kitabın sonunda da bi kız evlat edindiler.

Ufak bir anekdot olarak Jax'in geçmişini anlatmak istiyorum. Babasının aşırı saplantısından annesi kaçıp bunu ve kız kardeşini bırakıyor. Babası zaten oğlana uzun yıllar bir hiçmiş gibi davranıp psikolojik olarak zarar verdikten sonra bir gün kız kardeşini ve kendini vuruyor artık eşi olmadan yapamayacağını anlayarak... Böyle oğlan hayatta tek başına kalıyor.

Derken böyle böyle sevgili okur. Sinirlerimi aldırmamın zamanı gelmişte geçiyor.

Edit: Ben bu yazarın bir kitabı daha önce okumaya çalışmış ve %70 gibi bir kısmında kızımızın hero değişimine gitmesinden tırsarak bırakmıştım. Anlaşıldı bu yazar kara listeye alınılacak...

Bir de ufak bir alıntı; 

If you're going through hell, keep going.

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...