20 Şubat 2014 Perşembe

Highlander Unchained - Monica McCarty





Kitap Adı: Highlander Unchained
Yazar Adı: Monica McCarty
Türü: Tarihi Aşk Romanı, Orta Çağ, İskoç
Yayınevi: Ballantine Books
Seri Adı: MacLeods of Skye
Seri Sıralaması: 3
Toplam Kitap Sayısı: 3
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 363
Çıkış Tarihi: Eylül 2007
Değerlendirme: 5 / 5
Yorumladığım Tarih: 2011

Skye Macleodları serisinin son kitabı olan Highlander Unchanied'da böylece bitti. Seri gerçekten bir baş yapıt. İlk kitabını okuyalı her ne kadar uzun zaman olsada o zaman keşke bitirseymişim seriyi dedim kendi kendime.

Son kitap cidden serinin en güzel kitabı. Bir kere karakterimiz tam bir alfa erkek. Dediğim dedik çaldığım düdük, sert mizaçlı, güçlü bir lider ama konu aşka gelince efenim pek tutkulu bir aşığa dönüşüyor.

Hikayemizin konusundan biraz bahsedeyim. Flora yani Rory'nin üvey kardeşi annesinin kaderi gibi ödül olarak evlendirilmek istemiyordur. Bu yüzden kendi kaderini kendi yazmak, kocasını kendi seçmek adına yıllardır tanıdığı, son zamanlardada kendisine ilgi gösteren Lord Murray ile kaçmaya çalışır ama arabaları yolda bir grup barbar tarafından durdurulmuştur. Abisine karşı rehine olmak için kaçırılır. Ama dik kafalılığı ve savaşçı ruhuyla tanınan Flora dize gelmemeye niyetlidir. Önüne her çıkan fırsatı kullanıyor ve Lachlan'ı çileden çıkarıyordur. Lachlan ise bu kaçırma işine kardeşini hapisten kurtarmak ve kalesini geri almak için kabul etmiştir. Flora'nın kuzeni Argyll kralın en güvendiği adamlardan biridir ve kuzeninin evlenmesini istiyordur. Kuzeninin kaçış haberini Lachlan'ın yanında aldığında aklına kuzenini bu adamla evlendirmek gelir. Ama tahmin etmedikleri şey vardır. Fiziksel çekim beraberinde duyguları ortaya çıkarmış ve Lachlan'ın görev bilincini sınamaya başlamıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...