16 Şubat 2012 Perşembe

The Velvet Promise - Jude Deveraux




Kitap ismi: Velvet Promise
Yazar Adı: Jude Deveraux
Yayınevi:  Simon & Schuster Adult Publishing Group
Seri Adı: Velvet
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 5
Türü: Historical Romance
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa: 384
Çıkış Tarihi: 1981


English Review;
Story begun with besotted hero knowing his lover soon to be marry.
That shrew girl is like actress and fool him that she marry by force.
Our besotted hero believes her. But he asked for a marriage an earl daughter.
So hero accept. He think with him marrying too he could accept his lover soon to be marry.
Wedding took place and our hero was surprised to see such a lovely wife he had.
He fan over her trough to feast and even let himself with his wife to escape for a minute from feast. 

But this precious moment interrupted by heroines father. He strike her in front of her husband because she made laughed him by all the crowd for she let her affection seen by everyone. But hero is most angry and hit father-by-in-law. And say him he will never touch what is his. Heroine come to the conclusion that our hero is never strike a women. He fears such act because her mother abused by her father all the years. 

But this lovely moment interrupted again by Alice. Ex-lover to our hero. She is greedy. She must have all men. And she cry for he couldn't ever love her anymore. Even act false suicide. Our fool hero believe her and take oath what she want. He shan't love anyone but her. And our heroine watch the scene. 

When Alice is off she come to through to tree with claps her hand. Accuse her husband for treacherous word he spoke of. But that went really wrong, hero accuse the women then strike her. Heroine is make an oath. She will never willingly give anything other than he take. Hero say she will do what he says. And she must prepare this night. Then he took of. Etc. etc. etc. story continue like this.

I really love this book :) Even when screaming for anger or ate my nails for the distress! :) This book make feel lot of thing. Anger, happiness, sadness... I sad about the Joceline and his lover. This extra story made me cry. Because they haven't united, she suicide when learn her lover trow deep inside the hole for the reason he save her. And then again I'm curious about the new book. Lets look what happens Stephen with the new bride of him!


Türkçe Yorumum;

Kitaba bayıldım. Beni sinirden patlattı hop oturtup kaldırttı ama kendini bana sevdirdi! Hem ağlattırdı hem güldürdü :)

Hikayemiz oğlumuz olan Gavin'in gidip cadoloz bir kadını sevmesi kalbini ona vermesi ve bu cadolozun gözünün aç olmasından adamın evlenme teklifini geri çevirip zengin bir av aramasının sonuç vermesiyle başlıyor. Oğlanımız bunu öğrenince kızıyor ama kız öyle bir oynuyor ki of adam karşısında duramıyor. 2 yıldırda sevgililer. Kız adamı bakire diye kandırmış birde. Neler neler.

Efenim oğlanımız gerçeği ne kadar erken kabul edersem o kadar iyi diye düşünerek ona teklif edilen kızla evlenmeyi kabul ediyor ama ta ki evleneceği güne kadar kızı görmüyor. Görüncede güzelliği tarafından başı dönüyor. Kıza çok iyi davranıyor ta ki bizim kız bahçede kocasıyla eski sevgilisini görene kadar. Cadoloz kadın adama öyle bir oynuyor ki hatta onun başkasıyla evlendiğinin ve bir daha onu sevmeyeceğinin verdiği acıyla yalandan intihara kalkışıyor. Oğlanımızda onun dediğini yapıp yemin ediyor ondan başkasını sevmeyeceğine.

Cadoloz gittikten sonra bizim kız ortaya çıkıyor alkışlayarak. Kızın performansına adamın laflarına yorum yapıyor. Kız için söylediği laflar yüzünden kocası tokat atıyor ona. Kızda yemin ediyor ona zorla alacağı dışında istekli olarak bir şey vermeyeceğine. Adamda onun karısı olduğunu istediğini istediği yerde istediği şekilde yapacağını. Akşam için hazırlanmasını söylüyor derken evlendiklerinden iki gün sonra çiftimiz evlerinin yolunu alıyorlar. Oğlan kızın bu isteksizliğini cezayla giderebileceğini sanarak, yeni gelini evinde bırakıp çekip gidiyor. Birkaç gün sonra kızımızın kaldığı kaleye oğlanımızın 3 kardeşinden ortancası geliyor. Bir avda yaralanmış.

Oğlanımız 1 hafta ormanlarda, yağışlı havada kızımıza ders vermek adına kalırken eve gittiğinde kollarına koşup merhamet dileneceğine başı dik bir eş buluyor. E birde kardeş Oğlanımız acayip kıskanç bir karakter. Erkek kardeşin orda olması iç güdülerini uyandırmıştır. Olmadık yerde işler arar. Zaten kardeşte bir iki güne yollanır gider. Evli çift tuhaf bir durumda kalmıştır. Aradan bir süre geçer. – en fazla bir ay – Kızın ailesinden haber gelir. Babası öldürülmüş, anneside rehine tutulmuş. Oğlanımız işe el atar. Hemen gider kaleyi kuşatır. Baya bir süre sonra kıza kocasının ele geçirildiği haberi gelir. Kız artık eli kolu bağlı kalamayacaktır. Zaten kocası ve annesini kaçıranın tek istediği kızı ele geçirmektir.

Hemen kaleye giderler ve adamın hafif salaklığından ifade etmeye çalışırlar. Ama bu adamın vekili pek kurnazdır. Kızdan baştan şüphelenmiştir. Kız buradaki günlerinin sayılı olduğunu bildiğinden hemen işlere girişir. Önce kocasını bulur. Zavallı Gavin’i bir çukura atmışlardır. Berbat bir durumdadır. Adama gizli şekilde yemek sağlarlar. Sağlığı kaçışına uygun durumda olmalıdır. Yalnız bu arada vekil bizim kötü adamın beynini yıkar ve kızı sınamaya çalışırlar. Kocasını yemek masasına o perişan halde getirip kadının tepkisini ölçerler. Tabi kız kocasından nefret ediyor gibi davranmak durumundadır. Bu yüzden kocasının yüzüne şarap fırlatır.

Ama Gavin bu bir oyun değilde kişisel olarak algılar. Bu arada kızımız allem eder kalem eder bizim oğlanın temizlenmesi, traş olmasını sağlar. Odada artık daha fazla duramayacağından iznini ister ve odasına çekilirken birden biri onu köşeye çekip boğazına bıçak dayamıştır. Kızımız ilk başta bu kişinin kimliği konusunda emin olmasada sonra bu adam Gavin’in kardeşi çıkar. Onları kurtarmaya gelmişlerdir. Yalnız Gavin’in kardeşi Stephan kızın masumiyetine inanmaz. Kız buraya kocasını kurtarmaya geldiğini, kendi ve çocuğunun canını ortaya attığını söyler.

Sonuçta Stephan inanır ve yakında olacak kurtarma için hazır olmasını söyler. Kızımız ertesi gün gizlice kocasını görmeye çalışır ama biri kimliğini tanımış ve hemen vekile haber vermiştir. Vekil ise kızla bir pazarlığa girişir. Judith ona toprak vericektir. Adamda karşılığında onların kurtulmasına yardımcı olacağını söyler. Judith adama aynı zaman hamile olduğunuda bildirir. Bu konuşmayı vekilin yatağının altında saklanan casus direkt bizim salak sandığımız ama yeri geldiğinde acımasız bir psikopata dönüşen adama haber verir. Vekil ilk iş kötü adamın odasına transfer olmuştur. Kızımızda oda hapsine. Ertesi gün kız kötü adamın odasına götürülür. Kötü adamımız ona bütün gece adamı ne hale getirdiği gösterir. Kız fenalaşır. Ama ayakta durabilmiştir.

Ama kötü adamımızın işkenceleri bitmez. Sıra Gavin’e gelmiştir. Kızımız çıldırmış gibi hareket eder ama kötü adam uslu olmasını yoksa değerli kocasının bunu canıyla ödeyeceğini söyler. Kızı kocasının önünde taciz eder, kıyafetlerini soyar. En sonunda elini kızın karnına getirerek onun çocuğuna hamile olduğunu söyler. Ondan sonra Gavin üzerindeki işkenceye girişirken kızımız adamı öldürür. Gavin hemen işleri ele almıştır. Kız hemen üstüne bir şey alır. O arada kapı açılmış ve kapıda Stephan belirmiştir. Hemen oradan çıkarırlar. Olay mahalinden uzakta bir yerde kamp yaparlar. Gavin Judith ile tek kelime bile konuşmuyor. Çocuğun babasının kimliğini sorgulamıyordur. Judith ise gurur yüzünden ne yalvarır ne de açıklama yapar. Kralın emri dolayısıyla saraya gitmeleri lazımdır. Hep beraber yolculuğa çıkarlar.

O arada hikaye oğlanımızın metresine geçiyor Metres evlenmiş ama kocasını avucunda oynatacağı planları hayal olmuştur. Adam kızın karıştırdığı her halttan haberdardır. Kızımızın çeyiz diye yeni evine getirdiği sevgililerden bir kaçını katletmiştir bile. En sonuncusu olan saf müzisyenimizdir. Bir gün kızın odasından çıktıktan bir süre sonra Kont karşısına çıkar. Kellesinin gideceğinden korkan adam Kontun onu odasına çağırmasıyla dahada korkmuştur. Ama Kont ona ölesiye dövülmüş bir kadın cesedinden kurtulmasını ister. Karşılığındada parasını verir. Bu kadın Kontun metresidir. Genç müzisyen kızı odasına götürür. Yarın gömecektir. Ama keşfeder ki kız zorda olsa yaşıyordur. Orada odasında kıza bakar, birbirlerine aşık olurlar. Ama durum şu ki bizim oğlan tam bir çapkındır eskiden.

Uzun zamandır onunla ilgilenmediği için şikayetçi hanımlar onun ilgisini neyin çektiğini öğrenmek için odasını karıştırıp metresi bulduklarında kızı Kont’a verirler. Müzisyende yakalanıp bir çukura atılır. Kızımız ise o çukurda bir insanın bir gün bile yaşayamayacağını, kendisininde aşkı olmadan hayatta kalamayacağını bildiğinden canına kıyar. Gecenin körü müzisyen biri tarafından kurtulur. Oradan kaçması istenir. Ama müzisyen sevdiği olmadan kaçmaz. Kötü haber verilip, sevdiğinin mezarı gösterilir. Müzisyende eline kılıç aldığı gibi Kont’u öldürür. Böylece bayan akrep olan Alice serbest kalıp asıl karakterimize kabuslar yaşatmaya başlar.

Çiftimiz saraya yeni gelmiştir. Alice karşılarına çıktığında Judith çok bozulur. Ortamdan uzaklaşır. Kocasının başka kadına olan ilgisini - kendi düşüncesi, gerçekler elbette öyle değil – görmeye dayanamayacağından ortamdan kaçar. Alice her fırsatta Gavin’e ulaşmaya çalışıyordur. Bir gün Gavin’e avdayken mesaj gelir. Kardeşi tarafından çağırılıyordur ve karısına bunu söylememelidir. Gavin oraya gidince bu kişinin Alice olduğunu görür ve kıza onu sevmediğini, karısını sevdiğini, her şeyin bittiğini söyler. Ama Alice bu anlar mı hiç! Gavin’in kardeşini yollarken yaptığı kutlamadaki sarhoş durumundan faydalanır.

Oğlumuz ilk boş bulduğu yatağa konmuştur. Alice’te yanına. Judith’e bir mesaj uçurtulmasınada sebebiyet verdimi hah buyurun cenaze namazın Judith sahne karşısında şok olmuştur. O kadar ki merdivenleri görmez ve patır kütür düştüğü gibi bütün bebek umutlarınıda kaybeder. Acil bir şekilde odasına çıkartılır ve bebeği ölü doğar. Kocasıyla ne konuşur, nede onun girişimlerine karşılık verir. Gavin hala Alice’i savunuyordur. O öyle bir şey yapmaz diye! Gerçekler ortaya çıkınca da bir şey yapmadı ya neyse.

Kızımız bir hafta yatakta kaldıktan sonra krala gider ve boşanmak istediğini söyler. Kral hemen acele etmez ve bunu Gavin’e bildirir. Gavinde sinir küpü bir şekilde Judith’e patlar ama sonuç değişmez. Sarayda herkes Gavin’e bir karısına bile mukayet olamıyor diye gülüyordur. Ama genç adam sesini çıkarmaz. Sanki bekarmışlar gibi genç kadınlar Gavin’e erkekler ise Judith’e kur yapmaktadırlar. İki tarafında kıskançlık içlerini için için yemektedir. Bir gün kız hayranlardan biriyle bütün gününü ormanda gezerek geçirir. Adam kızdan bir öpücük çalar. Ama sahneye Gavin’in dalması ve bu öpücük çaldığına pişman olacak adamı yere çalması tamamen kriz yaratır. Gavin kızı alır oradan götürür. Judith sadece ona aittir ve öyle kalacaktır tipinde bir tirat yapar.

Akabinde bu topraklardan ayrılıp evlerine dönerler. Bizim kızı öpen adam aslında iyiliğini isteyen biridir. Alice’inde ne mal olduğunu bildiğinden onları takip eder. Yolculukta Judith kaçırılır. Kaçıran bu adamı bayıltırlar ve geride bırakırlar. Kızı kimin kaçırdığını söylemesi için. Gavin öğrenir öğrenmez hemen kaleye gider. Alice’te kızı bir kuleye götürüp kızın yüzüne kızmış yağ gibi bir şey fırlatıp güzelliğini yok etmeye çalışmaktadır. O arada kapı kırılır. Gavin ve o savaşçı odaya girer. Alice kızı bırakmamaya yeminlidir. Uçuruma gittikçe yaklaşır kızla beraber. O arada ilgisini onu seven dadısı dağıtır. Kadın uçurumdan aşağı düşmesiyle bizim alice’in suratınada kızgın yağ gelir mi? Judith kocasına koşar Böylede bir mutlu son olur. Bol entrika söz konusu anlayacağınız. Baya anlattım umarım kitabı benim kadar beğenmişsinizdir.Özetle süper kitap Jude Deveraux'un yazımını ilk kitaptan daha iyi anladım bu kitapta ve bayıldım.



Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...