7 Temmuz 2012 Cumartesi

Slave to Sensation - Nalini Singh




Kitap Adı: Slave to Sensation
Yazar Adı: Nalini Singh
Türü: Paranormal Romance, Bilim Kurgu, Adult
Yayınevi: Berkley Sensation
Seri Adı: Psy-Changeling
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 11
Format: E-Book
Dil: İngilizce
Sayfa Sayısı: 334
Çıkış Tarihi: 2006


Bir kitabında daha böylelikle sonuna geldim. Hemde sevmesine sevdim. Yazarın hayal gücüne hala şaşırıyorum. Yüzeysel bir kurgu değil kesinlikle. Her şeyi güzellikle yerli yerine oturtulmuş. Bilim Kurgu olmasının yanında çiftlerimize odaklı bir anlatımda bulunmakta. Oğlanımız sevdiğim tarzdaydı. Kıskanç, sahiplenici, tam bir alfa olsa da yazar arzu ettiğim kadar çiftimize odaklanamadı. Psy zihin çukurunda kaybolup gidecektim. O da ne? derseniz hemen konumuza geçelim.

Psy'lar robottan halice biyolojik benlikler. Buna örnek Battlestar Galactica'da ki Sylonları verebiliriz sanırım. Onları gibi çoğalabiliyorlar. Yalnız buradakiler 1979'da Silence adlı bir atılım ile duygularından arınmışlar. Bildiğiniz hissiyatları yok. Eğer hisseden olursa rehebilitasyona girip, boş bir kabuktan farksız hale getiriliyor. Ayrıca bütün Psy'lar belli bir alanda uzmanlar. Geleceği görme, telekinesi, telepatik güçler vs.

Bizim şekil değiştirici olarak bildiğimiz burada karşımıza changeling adıyla çıkan, şimdilik kurt, jaguar ve leopara dönüşen bir türde bulunmakta. Sürü hiyerarşisi ile yönetiliyorlar.

Hikayede ise kızımız Sasha bir Psy. Türünün aksine o bir şeyler hissediyor. İşte sorunda burada başlıyor. Yıllardır bu ufak "kusurunu" diğer insanlardan gizlemiş. Ama söz konusu leoparların alfası ve beraber iş yapmak durumunda kaldığı adam Lucas'a gelince bu gizleme işi oldukça zorlaşıyor. Hele ki adam her lafıyla onu böylesine alevlendirirken. Normal bir Psy gibi görünme çabalarına devam ederken Lucas ise kızı sürüsünden bir kadının ölümünün araştırması için kullanma niyetinde.

Son bir kaç yılda aynı tarzda birden fazla changeling kadınının ölümüne rastlanmış. Lucas ise olay mahalinde Psy kokusu alınca iz peşine düşüyor. Psy'larla yaptıkları inşaat işi anlaşması ise bu araştırmaya süper bir kılıf. Ama işler hiçte umduğu gibi gitmiyor. Lucas kendini bir Psy ile eşleşmiş olarak bulurken Sasha ise kendini PsyNET ile bağlantısını ölümüyle sonuçlanmadan koparmanın yollarını ararken buluyor. En kötüsüde psikopat katil hala dışarıda bir yerlerde, belki de ummadıklarından?

Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...