31 Ekim 2012 Çarşamba

Düşler Krallığı - Judith McNaught





Kitap Adı: Düşler Krallığı
Yazar Adı: Judith McNaught
Yayınevi: Epsilon
Seri Adı: Westmoreland
Seri Sıralaması: 1
Toplam Kitap Sayısı: 3
Format: Paperback
Dil: Türkçe
Sayfa Sayısı: 416
Çıkış Tarihi: 2008
Çevirmen: Meryem Kutlu



İlk tarihi aşk romanım ve sevme sebebim. Yeri bende ayrı. Çok güldüğüm, ağladığım, çıldırdığım nadir kitaplardan biri. Ahh Royce! Judith Mcnaught'un yazdığı kitapları arasında favori karakterim. O bir savaşçı, o bir efsane, o bir aşık, o aşkı uğruna ölümü göze alan adam, o bir Royce sayın okuyucular!

Kitabımız kızımız olan Jenny'nin yaramazlıkları yüzünden kapatıldığı manastır Royce'un kardeşi tarafından kaçırılmasıyla başlıyor. E tabii, ortada bir husumet var. Royce ingiliz, Jenny bir iskoç. O zamanlarda İskoçya ve İngiltere savaştalar. Royce "Kara Kurt" olarak her tarafta nam salmış, herkesi korkutmuş ama Jenny'i korkutabilene aşkolsun. Jennifer karakterini bana verseler bir kaşık suda boğarım herhalde. Caaanım dalyanım Royce'a yapmadığını bırakmadı. Halbuki onu kaçıran Royce bile değildi yani. Ne bu naz niyaz anlamadım gitti.

Anladık kaçırıldın, çırpınacaksın da savaştayız be gülüm, ne bekliyorsun adamın seni canı gönülden salı vermesini mi? Hah sonrada öpücüklerine, dokunuşlarına kandın e beraber olduktan sonra çekip gitmenin alemi neydi? Seviyordun, hoşlanıyordun neden arkasında durmadın be kadın! Sonra kral sizi tıpış tıpış evlendirdide noldu adam sana düşman oldu. Oh oldu sana. Olan Royce'uma oldu. Evlendiniz de ne oldu, adam sana gününü göstereceğim dedi kendi o günü gösteremediği gibi kendide bir gün yüzü göremedi! Kardeşinide yanlışlıkla öldürdü ama yok! Onun lakabı kurt, mutlaka birine atılmıştır diye ithamda bulundun! Halbuki onun tek istediği senin anlayışındı.

Senin için o yarışma meydanın ölecekti! Ailen katlediyordu onu sen odana kaçtın. Cesaretin aşka gelince sınıfta kaldı. Stefan'a helal olsun iyide yaptı, sürükledi seni. Anca gözün açıldı. Kimin ne mal olduğunu, yanı başındaki kocanın nasıl bir pırlanta olduğunu anca görebildin! Neyse, allahtan sonra uslandında bir rahata erebildik kitap sonunda. Royce'umada çocuk verdin eyvallah, ona diyeceğimiz yok. Derken baya dolmuşum bu konuda onu fark ettim. :) Tarihi aşk romanı sever veyahut okumak isteyen herkese bu kitabı öneriyorum!


Değerlendirme;


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...